BRAZILAC PROGLASIO KRAJ KARIJERE: Jedan je od petorice koji su Đokoviću uzeli set bez prepuštenog gema srpskom igraču

Novosti online

23. 02. 2023. u 12:57

Brazilski teniser Tomaz Beluči pred svojim navijačima završio je noćas profesionalnu karijeru, porazom od Argentinca Sebastijana Baesa 3:6, 2:6, u prvom kolu turnira u Rio de Žaneiru.

БРАЗИЛАЦ ПРОГЛАСИО КРАЈ КАРИЈЕРЕ: Један је од петорице који су Ђоковићу узели сет без препуштеног гема српском играчу

FOTO: EPA

Tokom svoje karijere, Brazilac je ostvario 200 pobeda, četiri titule, u Gaštadu 2009. i 2012, Santjagu 2010. i 2015. godine u Ženevi. Najbolji plasman na ATP listi ostvario je 2010. godine kada je bio 21. reket sveta

Beluči je jedan od samo petorice igrača koji je sa 6:0 osvojio set protiv Novaka Đokovića u mečevima na šljaci, a šest puta je pobedio igrače koji su u tom trenutku bili među 10 najboljih.

- Kada ljudi mnogo očekuju od tebe, ti to stalno osećaš. Kada imate nekolicinu sportskih heroja u zemlji, to se oseti među sportistima. To možemo videti u Argentini, Španiji, SAD. Svi imaju mnogo igrača. U Brazilu sam ja igrao grend slem turnire, to nije bilo dobro za mene. Stavljao sam sebe pod veliki pritisak kako bih ostvario dobre rezultate - rekao je Beluči na konferenciji za novinare.

- Nedostajaće mi da izađem na teren sa Brazilcima koji navijaju za mene. Takva osećanja nemate ni u jednom drugom poslu. Ali, neće mi nedostajati ništa drugo - dodao je 35-godišnji Beluči.

On je odlučio da ostane u svetu tenisa, uskoro će postati teniski trener.

BONUS VIDEO: Novak Đoković o američkoj turneji

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona