ĐOKOVIĆ SA DUPLIM MOTIVOM: Nastavak vladavine na ATP listi, šesta kruna u Dubaiju

NEŠTO manje od mesec dana je prošlo otkako je Novak Đoković deseti put u karijeri pokorio Melburn i osvojio 22. grend slem titulu na Australijan openu. Slavilo se, odmaralo se, bilo je vremena za porodicu, prijatelje, ali sada je vreme da se najbolji teniser sveta vrati na teren i lati se reketa. Prethodnih nekoliko dana, Đoković je proveo u Beogradu gde je vredno trenirao i pripremao se za nastavak sezone i pritom uspeo da sanira povredu butnog mišića koja mu je zadala puno problema u Australiji, ali ne toliko da ga spreči na putu do krune.

ЂОКОВИЋ СА ДУПЛИМ МОТИВОМ: Наставак владавине на АТП листи, шеста круна у Дубаију

Tanjug/AP

Novak putuje u Dubai gde će odraditi trening u večernjoj sesiji sa Karlosom Gomezom Ererorom, Špancem koji je s vremena na vreme deo Đokovićeve svite na putovanjima. Popularni Čarli je bio sparing partner tokom trening sesija našeg asa u Beogradu, kao i u Australiji, pa otud nema dileme što ga je Đoković poveo sa sobom u Emirate.

Turnir počinje u ponedeljak i trajaće do sledeće nedelje, a Novak dolazi sa ciljem da šesti put osvoji takmičenje u Dubaiju (prethodno osvajao 2009, 2010, 2011, 2013, 2020), ali i produži aktuelni mandat na čelu ATP liste.

Naročito zato što je Karlos Alkaraz za petama najboljem na svetu. Mladi Španac ove nedelje nastupa u Rio De Žaneiru i ako osvoji titulu, imaće isti broj poena kao Đoković u ponedeljak na rang listi budući da se našem asu oduzima 90 poena sa prošlogodišnjeg takmičenja u Dubaiju koje je okončao porazom u četvrtfinalu od Jirija Veselog.

Ali, do svrgavanja neće doći usled ATP pravilnika pa će Đoković "overiti" i 378. sedmicu na čelu muškog tenisa i tako postati apsolutni rekorder kada su u pitanju i žene i muškarci.

Upravo o tome je juče pričao i Aleksandar Zverev, jedan od Novakovih potencijalnih rivala ali i sunarodnik Štefi Graf, Nemice čije je dostignuće od 377. nedelja na ženskokm tronu Novak izjednačio, a u ponedeljak će ga i srušiti.

- Kao Nemcu, bilo mi je drago da ona drži taj rekord, ali čestitke Novaku. To samo pokazuje koliko je velik. Siguran sam da će oboriti još nekoliko rekorda, da budem iskren. Nisam siguran da mu je još mnogo toga ostalo, ali možda će ih oboriti. Poslednjih deset ili 12 godina, mislim da je Novak apsolutno dominirao svetom tenisa. Postoji razlog zašto je konstantno bio na vrhu ove igre. To nam je pokazao i ovim rekordom, u muškom i ženskom tenisu, on će definitivno biti neko sa najviše nedelja na prvom mestu - kazao je Zverev.

ŽREB ZA DUBAI U SUBOTU, RUBLjOV BRANI TITULU

ŽREB za turnir u Dubaiju, održaće se u subotu od 13.00. Pored Novaka, na spisku učesnika od zvučnijih imena nalaze se još i Aleksandar Zverev, Feliks Ože Alijasim, Hurbert Hurkač, Danil Medvedev, kao i branilac titule Andrej Rubljov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)