"UVEK ĆU REĆI NADAL": Trostruka grend slem osvajačica kao da ne gleda Novaka Đokovića! "Rafa je favorit, čak i ako ne igra cele godine"

Novosti online

21. 02. 2023. u 15:52

BUKMEJEKERI su rekli svoje, Novak Đoković je apsolutni favorit na predstojećem Rolan Garosu, međutim tako ne misli trostruka grend slem osvajačica - Meri Džo Fernandes.

УВЕК ЋУ РЕЋИ НАДАЛ: Трострука гренд слем освајачица као да не гледа Новака Ђоковића! Рафа је фаворит, чак и ако не игра целе године

Tanjug/AP

Bivša teniserka koja je nastupala pod zastavom SAD, inače rođena u Dominikanskoj Republici, smatra da forma nije presudna kada El Matador kroči na svoju omiljenu podlogu, omiljeng grend slem turnira.

Ovu sezonu Nadal nije baš najbolje započeo, ima problema i sa povredom kuka, zbog čega ga neće biti na narednim turnirima.

- Ako je Rafa zdrav, uvek ću reći Rafa. Neko ko osvoji turnir 14 puta, za mene svaki put favorit kada dođe, čak i ako nije igrao cele godine. On postaje drugačiji igrač na šljaci, postaje drugi igrač na Rolan Garosu - rekla je Džo Fernandes.

Podsetimo, nakon osvajanja Rolan Garosa prošle godine, vlasti u Manakoru, Nadalovom rodnom gradu, odlučile su da naprave statuu u njegovu čast.

Nadal je trijumfovao 14 puta na pariskom grend slem turniru, a poslednji je osvojio 2022. kada je u finalu savladao Kaspera Ruda.

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL, RIVALSTVO 

 

Grend slem titule


Grend slemovi se verovatno najviše vrednuju. Dvojica velikih šampiona su potpuno izjednačani - 22:22. Rolan Garos je nova prilika da se neko od njih osami na vrhu (Nadal rekorder u Parizu sa 14 titula). Nole optimizam da može do trećeg "kupa musketara" gradi na tome što je na poslednja tri najveća turnira osvojio dve titule (Vimbldon i Australijan open).

Broj nedelja na prvom mestu ATP liste

Ovo je takođe parametar u kome je Beograđanin apsolutni vladar i to ne samo kada je muška konkurencija u pitanju. On će 27. februara početi 378. nedelju na čelu ATP liste i preteći će slavnu Štefi Graf (377). Rafael Nadal je daleko iza sa 209 i jasno je da Španac do kraja karijere neće moći da pretekne velikog rivala.

Kraj godine na prvom mestu

Noletu i ovde svi gledaju u leđa. Srpski as je sedam puta godinu završavao kao predvodnik teniskog karavana. Rafa je to do sada u karijeri uradio pet puta.

Masters titule


Kada su turniri iz serije 1000 u pitanju, Novak Đoković je i tu u prednosti u odnosu na Nadala - 38:36. Takođe, ono što je na strani trenutno prvog reketa planete je to da je do svaki masters osvojio bar po dva puta, dok "bik sa Majorke" nema nijednu titulu u Majamiju, Šangaju i Pekingu. A uz to, Rafa nikada u karijeri nije stigao do trofeja ni na Završnom mastersu na kome nastupa osam najboljih tenisera u godini. Novak deli rekord sa Federerom - obojica su po šest puta bili najbolji na tom turniru za "elitu teniske elite".

Kada se sve sabere, Đoković u svim parametrima dominira u odnosu na Nadala. Jedino u šta Španac može da se uzda su grend slem titule, ako pretekne Novaka, i eventualno međusobni dueli sa Srbinom, ako i tu nadmaši Noleta. Ali to su dva "ako".

A nekad je i jedno mnogo kada treba nadmašiti Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO: Trening košarkaša Srbije za odlučujuće borbe za Mundobasket

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna