SRBI I HRVATI POD POSEBNOM "LUPOM": Rigorozna kontrola na Australijan openu

Novosti online

21. 01. 2023. u 08:52

NAVIJAČI iz Srbije i regiona u velikoj meri ispunili su Melburn park, došli su sa namerom da podrže Novaka Đokovića i druge tenisere sa Balkana na Australijan openu. Oni se suočavaju sa neobičnim problemima.

СРБИ И ХРВАТИ ПОД ПОСЕБНОМ ЛУПОМ: Ригорозна контрола на Аустралијан опену

FOTO: Tanjug/AP

Organizatori Australijan opena uveli su pravila koja se moraju poštovati, a posebno se odnose na unošenje ruske i beloruske zastave u teniski kompleks. Upravo su zbog toga i navijači sa ovog podneblja pod posebnom lupom obezbeđenja.

Osoblje na ulazima ima direktivu koje zastave mogu, a koje ne mogu da se unesu na tribine, pa su strogo zabranjena obeležja Rusa i Belorusa.

Zabranjeno je nositi majicu ili dusk sa slovom "Z", koje je okarakterisano kao simbol rata u Ukrajini. Zato su zastave zemalja poput Srbije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Paragvaja, Holandije i Francuske pod posebnom kontrolom  zbog boja i sličnosti, prenosi "Informer".

Podsetimo, ruski i beloruski igrači na Australijan Openu nastupaju bez zastave, ali nastupaju za razliku od Vimbldona gde nisu mogli da se takmiče.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)