A VI NJEMU TAKO... Novak Đoković se slomio od emocija u Australiji

Novosti online

03. 01. 2023. u 07:57

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u drugo kolo turnira u Adelejdu, pošto je pobedio 65. igrača sveta Francuza Konstanta Lestjena posle dva seta, 6:3, 6:2.

А ВИ ЊЕМУ ТАКО... Новак Ђоковић се сломио од емоција у Аустралији

Tanjug/AŠ

- Za prvi meč, ne mogu da se požalim. Igrao sam veoma dobro. Prvih šest gemova su bili izjednačeni, a nikada nisam igrao protiv Lestjena. On ne pravi mnogo grešaka, ima nezgodan servis. Ali kada sam napravio brejk u prvom setu, pojačao sam i do kraja igrao zaista dobar tenis -  rekao je Đoković posle meča.

Novak takmičarski meč u Adelejdu nije imao od 2007. godine.

- Bio sam pre dve godine. Ali u nekim drugim uslovima. Ostali smo nekoliko nedelja, samo smo trenirali. Zaista imam zadovoljstvo što mogu da igram ovde. Nisam boravio takmičarski od 2007. Moj trener iz 2007. Dejan Petrović je ovde. Lepo je imati te ovde. To je prilika malo da se osveže sećanja pre 16 godina. Neko od klinaca me je pitao da li se sećam kada sam osvojio grend slem. Drago mi je što mogu da u ovim godinama igram ovakav tenis - dodao je Novak.

Adelejd je dobra priprema za Australijan open, koji prošle godine nije mogao da igra. Australijanci su tada pokazali svoju ružnu stranu, a njima Nole da nije teško biti dobar i koliko je veliki.

- Ako bi trebalo da biram jednu zemlju gde sam bio najuspešniji, koja se dobro odnosila prema meni, to je Australija. Ovde sam osvojio prvi grend slem, devet grend slem titula. Neki epski mečevi. Ako bi trebalo da biram jedan, onda je to onaj od šest sati protiv Nadala 2012. Tokom godina Australija je bila mesto gde sam igrao najbolji tenis. Uvek se radujem dolasku ovde. Okolnosti prošle godine su bile takve, nije bilo lako ni za koga. Sada sam srećan što sam ovde i fokusiran sam - zaključio je Novak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)