DA SE VIŠE NE PONOVI! Đoković o deportaciji iz Australije: "Takve stvari ostaju sa vama, ali morate da krenete napred" (FOTO)

Đ. S.

29. 12. 2022. u 18:39

BEŠE jednom ljubavna veza i romansa između Novaka Đokovića i Australije. Romansu je prekinulo ružno i neprijatno poglavlje sa početka godine, koje se završilo deportacijom i trogodišnjom zabranom dolaska. Ali, Novak ističe da sve loše što mu se izdešavalo januara 2022. u Australiji, ipak ne može da zameni godine sreće i berićeta u Melburnu.

ДА СЕ ВИШЕ НЕ ПОНОВИ! Ђоковић о депортацији из Аустралије: Такве ствари остају са вама, али морате да кренете напред (ФОТО)

FOTO: Profimedia

E sada, da li će doći do potpunog obnavljanja ljubavi između Đokovića i Australije, naš as nije želeo da precizira. Poručio je da će teško zaboraviti na sve nedaće iz prošle posete zemlji "dole ispod", ali i da se nada lepom prijemu od australijskog naroda.

- Ne možete da zaboravite takve stvari, ostaju sa vama dok ste živi. Nikad tako nešto nisam doživeo i nadam se da više neću nikada. To ostaje sa vama, ali morate da krenete napred, da pričate kako se osećate u ovoj zemlji i kada igrate ovde - rekao je Đoković u Adelejdu, gde se trenutno nalazi i gde će odigrati prvi turnir u 2023.

Čini se da i će navijači u Adelejdu i Melburnu, gde će Novak jurišati na desetu titulu i 22. grend slem krunu, imati pozitivan odnos prema našem asu. Sudeći prema prvim reakcijama po Đokovićevom dolasku, retki mu zameraju za sve ono što se desilo u januaru.

FOTO: Profimedia

- Nadam se da će sve biti pozitivno, nije nešto što mogu da predvidim, daću sve od sebe da prikažem dobar tenis, kao i da ću izazvati pozitivne i lepe emocije kod ljudi. Nadam se da će se to desiti na mojim mečevima. Ovde sam samo dva dana, od ljudi na aerodromu, u hotelu, na terenima, svi su bili ljubazni, išli smo na večeru, zasada je sve sjajno - dodao je Đoković.

Jasno je da će Adelejd biti samo zagrevanje za glavnu stvar - Australijan open, koji je na programu od 16. do 29. januara. Novak važi za glavnog favorita na prvom grend slemu u sezoni.

- Apsolutno mi je blisko srcu. Nije lako zaboraviti šta se desilo poslednjih 12 meseci, ali kao što sam rekao, moram da krenem dalje. Taj događaj neće zameniti sve ono što sam doživeo u Australiji tokom karijere. Imam pozitivna osećanja, radujem se da igram ovde.

Ovo je moj omiljeni grend slem, rezultati to dokazuju - podvukao je Novak. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!