OD NOVAKA NEMA BOLJEG: "Sve dok bude ljubavi i strasti, izazivaću ostale igrače za trofeje"

Đ. S.

22. 11. 2022. u 09:00

OD JANUARSKOG košmara do novembarskog slavljeničkog pira u 11 meseci.

ОД НОВАКА НЕМА БОЉЕГ: Све док буде љубави и страсти, изазиваћу остале играче за трофеје

FOTO: Tanjug/AP

Najblaže rečeno, živopisna godina za Novaka Đokovića okončana je podizanjem ćerkice Tare, koja je taman toliko porasla da stane u pehar namenjen osvajaču završnog mastersa u Torinu i završi u vazduhu, zajedno sa 91. komadom srebrenine njenog oca.

Uz prisustvo svih koji su stajali uz njega i kada je bilo teško, ali i kada se ispijao pobednički šampanjac, srpski teniser je još jednom pokazao da mu i dalje nema ravnog na Turneji kada je potpuno spreman.

Ali i kada mu dozvole da igra, budući da je u 2022. zbog vakcinalnih pravila propustio Australijan open, Indijan Vels, Majami, Sinsinati, Toronto i Ju-Es open. Opet, i pored svega, osvojio je pet titula i ostao na proseku koji ima u poslednjih nekoliko godina.

- Osećam se dobro. Brinem o sebi. Imam odličan tim ljudi oko sebe. Za mene je ovo ljubav i strast. Sve dok to bude bilo prisutno, izazivaću mlađe momke za velike trofeje - govorio je Novak posle trijumfa nad Rudom u Torinu.

Padali su podno Alpa jedan za drugim Cicipas, Rubljov, Medvedev, Fric i Rud, uz samo jedan izgubljen set na čitavom turniru. Da nije bilo onog poraza od Holgera Runea u Parizu pretprošle nedelje, bila bi to savršena jesen našeg asa, koji je pobedio na 18 od 19 mečeva u post Ju-Es open periodu.

Međutim, i ovako je šlag na slavljeničkoj torti bio naročito slatkog ukusa. Đokovićev karakter posebno je došao do izražaja nakon još jedne zabrane da učestvuje na grend slemu. I dok je ona australijska došla poprilično šokantno, od Amerikanaca se to donekle i očekivalo. Pa je, čini se, i pre nego što mu je zvanično rečeno da neće moći da putuje u Njujork, Novak rešio da pažnju posveti završnici sezone i stigne do koliko god može pobeda i trofeja.

NOVAK U 2022. 

Dubai 1/4 finale

Monte Karlo 2. kolo
Beograd finale
Madrid polufinale
Rim titula
Rolan Garos 1/4 finale
Vimbldon titula
Tel Aviv titula
Astana titula
Pariz finale
Torino titula

U toj nameri je i uspeo, sa tri krune u Astani, Tel Avivu i onda u Torinu, stigao je do brojke od 91 trofeja u karijeri i sada ima jedan manje od Rafaela Nadala. Inkasirao je rekordnu sumu novca, 4,7 miliona dolara, i zaradio 1.500 poena, kojima se popeo na 5. mesto na ATP listi.

Inače, da su mu se samo računali bodovi sa Vimbldona, koji je osvojio, Novak bi za Karlosom Alkarazom, koji 2022. završava na čelu muškog tenisa, zaostajao 180 bodova. U međuvremenu, stigla mu je i lepa vest iz Australije, pošto je trogodišnja zabrana dolaska izazvana deportacijom ukinuta. I nema dileme da će u Melburn na početku 2023. stići silno motivisan da pokaže sve što nije ove godine. 

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...