ŠOK: Potvrđena informacija! Prvi teniser sveta propušta ATP finale

Novosti online

05. 11. 2022. u 17:30

PRVI teniser sveta, Karlos Alkaraz zbog povrede je ranije završio takmičenje na mastersu u Parizu, a to će ga koštati i učešća na ATP finalu i u završnici Dejvis kupa.

ШОК: Потврђена информација! Први тенисер света пропушта АТП финале

Tanjug/AP

Danas je potvrđena informacija koje su se svi pribojavali. Alkaraz će pauzirati šest nedelja, te je sigurno da će propustiti ostatak sezone.

- Posle povlačenja juče i savetovanja sa medicinskim timom, doktorima Lopes Martinesom i Huanom Morenom, mogu da kažem da je ovo dijagnoza moje povrede, unutrašnje pucanje mišića u levom zidu abdomena, što traži oporavak od barem šest nedelja. Nažalost, neću moći da igram na ATP finalu. Teško je i bolno za mene da propustim ova dva poslednja takmičenja, koji su mi toliko važna, ali sve što mogu je da budem pozitivan i da se koncentrišem na oporavak. Hvala vam na podršci - objavio je Alkaras na Tviteru.

Španac je povredio mišić abdomena u četvrtfinalnom meču protiv Holgera Runea.

Turnir u Torinu se igra od 13. do 20. novembra. Nema sumnje da će Novaku Đokoviću posao na ATP finalu biti olakšan neigranjem prvog tenisera sveta.

Španija brani titulu u Dejvis kupu a sada će izgubiti ulogu favorita, bez prve uzdanice i sa drugom (Nadal) koji je pod znakom pitanja zbog hroničnih problema sa zdravljem ali i činjenice da je nedavno postao otac i čak se radovao zbog eliminacije sa mastersa u Parizu kako bi više vremena provodio sa detetom.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić