ĐOKOVIĆ ZATRESAO AUSTRALIJU! Vlada "pljunula" na Srbina, digao se narod: Novak dobio potpuno neočekivane rezultate, narativ se promenio

Novosti online

22. 10. 2022. u 23:12

NOVAK Đoković će večno pamtiti januar 2022. kada je poželeo da na Australijan openu brani tri uzastopne titule, a onda je deportovan iz Australije jer je, po mišljenju vlasti, "opasan po zdravlje i red u državi"

ЂОКОВИЋ ЗАТРЕСАО АУСТРАЛИЈУ! Влада пљунула на Србина, дигао се народ: Новак добио потпуно неочекиване резултате, наратив се променио

Foto: Profimedia/Ilustracija

Podsetimo, Đoković je početkom godine prošao torturu u "zemlji kengura" jer nije primio vakcinu protiv korone. Pre dolaska u Melburn dobio je medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili. Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja, suđenja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i zabranjeno mu je da uđe u ovu zemlju tri godine.

Foto: Profimedia/AP

Australija je potom dobila novo rukovodstvo, koje je navodno bilo spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju. Iako je prethodna vlast Novaku zabranila da se vrati naredne tri godine to može da se promeni ukoliko ministar za imigraciju Australije pristane na izuzeće.

Pošto je Aleks Hok, čovek koji je deportovao Novaka smenjen sa pozicije, postojala velika šansa da novi ministar Endrju Džajs omogući Novaku da se naredne godine takmiči na prvom grend slemu u sezoni. On je takođe kontaktiran povodom pitanja da li će pustiti Đokovića u Australiju, ali nije želeo da komentariše to. 

Sve je još uvek neizvesno, ali srpski as ponovo postaje glavna tema sportskih rubrika u ovoj dalekoj zemlji.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, jedna od vodećih telivizijski kuća "10 News first Melbourn" organizovala je veliko glasanje na svoom Tviter nalogu. Narod Australije dobio je priliku da se izjasnio da li smatraju da bi Đoković trebalo da kroči na njihovo tlo i dobije šansu da napadne prvi grend slem u godini.

Na veliko iznenađenje, s obzirom na to da je javno mnjenje prethodne godine bilo podeljeno, ovoga puta rezultati su daleko drugačiji.

Korona je u opadanju, došlo je do promene vlasti, pa je i prljava kampanja i negativna propaganda koja je vođena protiv kralja belog sporta splasnula, što se i te kako odrazilo na narativ koji okružuje Noleta.

Tako je verovali ili ne čak 90 % ljudi koji su učestvovali u ovoj anketi reklo da bi Novak trebalo da dobije izuzeće.

FOTO: Printskrin

Ovo verovatno neće približiti Novaka odlasku u Australiju, poslednju reč imaće politička vrhuška ove zemlje, ali svakako je lep podstrek pred nastavak borbe van sportskih borilišta najboljeg tenisera sveta. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)