SRPSKO-HRVATSKI DUEL - U ARHIVI: Najneverovatniji ATP turnir je nastavljen "kako treba", a dokle će biti tako - niko živ ne zna

Novosti online

20. 10. 2022. u 15:38

TENISKA javnost bila je zgrožena šta se ovih dana dešava na jednom od ATP turnira.

СРПСКО-ХРВАТСКИ ДУЕЛ - У АРХИВИ: Најневероватнији АТП турнир је настављен како треба, а докле ће бити тако - нико жив не зна

Tanjug/AP

U Napulju su se događale neverovatne stvari u prethodna tri dana, večernji mečevi su kao po pravilu prekidani usred borbe zbog klizavih terena, a dešavalo se i nestvarno izbacivanje jednog učesnika turnira iz hotela - o čemu je obavešten "na vreme": mejlom organizatora dok je igrao meč.

Jedan od onih kojima je nastup prekinut bio je Laslo Đere, koji je ovog četvrtka konačno prebrodio prvo kolo ATP turnira u Napulju. "Konačno" jer se samo na grend slem turnirima čeka sreda da bi se neko našao na terenu prvi put, ali... to je već priča za sebe.

U svakom slučaju, Đere se u sredu sastao sa Hrvatom Bornom Gojom, dobio prvi set sa 6:4, u drugom je bilo 5:5 posle nešto bolje igre kvalifikanta (inače 184. igrača sveta; Đere je 78. ali je morao da spasava tri set lopte), a onda je njihov meč prekinut.

Razlog je bio - "stanje terena", odnosno vlažna podloga.

Dan kasnije je duel nastavljen, stiglo se do taj-brejka, u njemu je Gojo imao i četvrtu set loptu, ali je na kraju reprezentativac Srbije trijumfovao sa 6:4, 7:6(6). 

Oko 17.50 on bi ponovo trebao da izađe na (svi se nadaju - ne klizavi) teren, a rival mu je Italijan Lorenco Muzeti.

Inače, odigran je i drugi sinoć prekinut meč, u kome je Kinez Žang savladao Martona Fučoviča iz Mađarske sa 6:4, 7:6(8).

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu