MASTERS SINSINATI: Nori izbacio Alkaraza, nezaustavljivi Borna Ćorić!

Novosti online

20. 08. 2022. u 09:07

PRVI igrač na ATP listi Danil Medvedev plasirao se u svoje prvo polufinale turnira iz Masters serije u ovoj godini, a tamo će ga čekati Stefanos Cicipas, koji je u toj kategoriji rekorder, pošto je u Sinsinatiju četvrti put stigao među poslednja četiri.

МАСТЕРС СИНСИНАТИ: Нори избацио Алкараза, незаустављиви Борна Ћорић!

FOTO: Tanjug/Ap

Priliku da se izjednači sa Grkom propustio je mladiu Španac Karlos Alkaraz koga je u četvrtfinalu zaustavio Kameron Nori. Meč je trajao više od tri sata a na kraju je Britanac slavio sa 7:6(4), 6:7(4), 6:4. 

Svoje prvo polufinale mastersa, još od 2018. godine igraće Hrvat Borna Ćorić koji igra senzacionalno u Sinsinatiju. Nekada 12, a trenutno 152. igrač sveta, u maju prošle godine je operisao rame i zahvaljujući tome ima zaštićeni rejting koji mu omogućava da igra najjače turnire. 

A organizatori Sinsinatija sigurno nisu zažalili što je ovaj 26-godišnjak došao na "Vestern i sautern open" pošto je na putu do polufinala eliminisao redom Lorenca Muzetija, Rafaela Nadala i Roberta Bautistu-Aguta pre noćašnjeg trijumfa nad Feliksom Ože-Alijasimom (6:4, 6:4).

Već plasmanom u polufinale, Borna je obezbedio povratak na 66. mesto ATP liste, a ukoliko trijumfuje i protiv Norija pa kasnije i u finalu protiv Medvedeva ili Cicipasa, ući će u Top 30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)