SULUDO! Novak Đoković ne može u Ameriku, dok sportisti sa koronom osvajaju takmičenja

V.M.P.

13. 07. 2022. u 20:43

NOVAK ĐOKOVIĆ je "persona non grata" u mnogim zemljama, između ostalog i u Sjedinjenim Američkim Državama, smatran je opasnošću po javno zdravlje i ikonom antivaskerskog pokreta. Međutim u isto vreme dok naš as trpi političku torturu, biciklista iz Luksemburga, koji je bio pozitivan na SARS-CoV-2 pobedio je na etapi prestižnog Tur de Fransa.

СУЛУДО! Новак Ђоковић не може у Америку, док спортисти са короном освајају такмичења

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je "kralj belog sporta" trijumfalno napustio prestonicu Engleske  i demonstrirao svetu po ko zna koji put svu tenisku i mentalnu genijalnost, za očekivati je bilo da sa oreolom favoriti kroči na njujorški grend slem.

Međutim, nakon farse u Australiji, izgleda da će još jednom tragi-komične političke odluke sa najveće teniske pozornice ukloniti velikana ove magične igre. 

Naime, dok ljudi koji upravljaju profesionalnim sportovima po potrebi zadržavaju konzervativne stavove, a kada im tako odgovara pokažu svoju liberalnu stranu, na kojoj se zapad tobože bazira, profesionalni biciklizam prkosi takvoj praksi. 

Biciklista Bob Jungels iz Luksemburga bio je pozitivan na kovid pre samo 13 dana, a onda je pobedio na jednoj etapi Tur de Fransa, nakon što je specijalna lekarska komisija odobrila njegovo učešće. 

FOTO: EPA

Za razliku od američkih sportova koji su izbezumljeni usled samog pominjanja reči "kovid" i "nevakcinisan" u vezi sa imenom sportiste, Jungelsu je bilo dozvoljeno da se takmiči.

Razlog tome su rezultati testa koji je pokazao da je njegov "prag vurusnog ciklusa", kako se navodi, bio nizak i da nije smatran zaraznim, uprkos tome što je još uvek bio pozitivan.

Takođe ova analiza pokazuje i to da li se sportista nalazi u fizičkom stanju da odgovori na iscrpljujuće zahteve u datom trenutku i koliki rizik po njega to predstavlja.

- Imao sam test u četvrtak ujutru, ali iz rezultata ste mogli da vidite da mogu da počnem trku u petak jer nisam bio opasnost po druge i jer sam se osećao dobro. Verujem da je bilo veoma blizu da bude drugačije. Srećom, uspeo sam - rekao je Jungels za "Rojters". 

Ključ ovoga je novi koncept, prema kome sportisti i dalje mogu da se takmiče nakon pozitivnog testa prethodnog dana. Lekari Tur de Fransa imaju drugačiju tehnologiju od svih drugih sportova širom sveta i jedini mogu da odrede ozbiljnost virusnog opterećenja po druge.

Očigledno, biciklistički svet je toliko "zdrav" da mediji u Evropi gotovo da nisu ni pominjali da momak iz Luksemburga ima koronu. 

FOTO: EPA

Dok su njihove kolege preko Atlantika čak nemilosrdno udarili na sopstvene sportiste koji su rešli da se ne imunizuju, pa je tako zvezda američkog fudbala Aron Rodžers bio dugo na meti kritika celokupne javnosti. 

Zanimljivo da je Jungels pobedio na etapi dugoj neverovatnih 193 kilometra, kroz planinski teren u Švajcarskoj i Francuskoj.

Šteta je što je teniski svet previše tvrdoglav da bi koristio ovu tehnologiju.

Čini se da neko ko je upravo izdržao iscrpljujuć turnir u Vimbldonu i izbio na sam vrh ukazuje na visok nivo zdravlja i nizak nivo rizika za druge...

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)