"STVARNO SAM TO URADIO TAMO!" Novak Đoković otkrio šta se dešavalo u svlačionici pred čudesni preokret protiv Sinera

Novosti online

05. 07. 2022. u 18:26

NOVAK Đoković je na dramatičan način prebrodio četvrtfinale Vimbldona, pa i ne čudi njegova reakcija.

СТВАРНО САМ ТО УРАДИО ТАМО! Новак Ђоковић открио шта се дешавало у свлачионици пред чудесни преокрет против Синера

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je u spektakularnom meču savladao Janika Sinera i prošao u polufinale Vimbldona, a odmah po završetku te teniske drame obratio se sa Centralnog terena.

Voditeljka programa ga je, šaljivim tonom, pitala da li bi mogao najpre da objasni šta se dešavalo u prva dva seta, koja je izgubio, a on je uz osmeh rekao:

- Mogu li da vas provedem kroz poslednja tri? Najpre, moram velike čestitke da uputim Janiku, zbog sjajne borbe. Siguran sam da će on imati još prilika da igra u završnicama grend slemova, veoma je mlad a već se ustalio u finišima velikih turnira. A što se prva dva seta tiče, gledajući ostatak meča, to kao da je bio drugačiji susret. On je bio bolji na terenu. Otišao sam potom malo "napolje", bio u svlačionici, porazgovarao sa sobom pred ogledalom... Da, stvarno jesam! Ponekad u ovakvim okolnostima, kada se ne događa nešto najbolje na terenu po vas, kada drugi igrač dominira, onda je neophodno napraviti pauzu, presabrati misli, razmisliti šta sve treba da se uradi i, na sreću, počeo sam treći set brejkom i to mi je dalo mnogo samopouzdanja. Video sam da je on počeo malo da sumnja, a i slabije se kretao, što je, uz moje iskustvo igranja na ovakvom nivou, bilo važno za konačan ishod.

Gotovo u jednom dahu je nastavio:

Na konstataciju da pet godina nije poražen na Vimbldonu, te pitanje "Koji je glavni osećaj koji imaš kada si prošao u polufinale?", Nole je odgovorio iz duše:

- Ljubav, ponos, ispunjenost... Obožavam ovaj teren, obožavam! Mislim da bi se većina igrača složilo da je ovo najveći turnir u našem sportu, ali je i najvažniji u mom životu. On me je inspirisao da prvi put uzmem reket u ruke, ovde sam ispisivao stranice te ljubavi i nadam se da će se to nastaviti - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna