PRESEDAN NA VIMBLDONU: Ruši se 145. godina duga tradicija

Novosti online

21. 06. 2022. u 20:07

U odluci koja je iznenadila mnoge, "Ol Ingland" teniski klub je odlučio da dozvoli igračima da vežbaju na "Centralnom terenu" i "Terenu broj 1", po prvi put u 145 godina dugoj istoriji ovog prestižnog grend slema

ПРЕСЕДАН НА ВИМБЛДОНУ: Руши се 145. година дуга традиција

Foto: EPA

Odluka je doneta kako bi se igrači zaštitili od povreda, nakon što se dosta njih povredilo zbog klizavih uslova na šampionatu prošle godine. Dodatna otežavajuća okolnost na adaptaciju podloge, jeste i činjenica da igrači nisu mogli da treniraju na terenima na kojima su igrali mečeve.

Ostala tri grend slem turnira — Australijan open, Rolan Garos i US Open — uvek su dozvoljavala igračima da igraju na svojim glavnim terenima pre glavnog događaja. Vimbldon, s druge strane, nije mogao to da uradi kako bi zaštitio podlogu od propadanja pre druge nedelje.

Veliki broj navijača kritikovao je organizatore kada se sedmostruka pobednica Vimbldona, Serena Vilijams povredila u prvom kolu 2021. Pri rezultatu 3:3 u prvom setu, Amerikanka je bila primorana da se povuče i šepajući je u suzama izašla sa terena.

Foto: EPA-EFE/ ANDY RAIN

Organizatori su tada branili tezu da nema razlike u pripremama od prethodnih izdanja. Neki od igrača koji su izgubili oslonac i žalili se na mokru podlogu su Rodžer Federer, Novak Đoković, Nik Kirjos, Adrijan Manarino i Koko Gof.

Vimbldon je na programu od 27. juna, a ova odluka mogla bi da pogoduje srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji je mnogo puta isticao koliko treniranje na terenu na kom se ne igra meč ima uticaj na pripremu tenisera. 

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave