NADAL POSLE ROLAN GAROSA ZAVRŠAVA SEZONU? "Radije bih izgubio finale nego stopalo"

Novosti online

04. 06. 2022. u 16:21

KAKO piše španska Marka, postoji velika mogućnost da španski teniser Rafael Nadal zbog stanja stopala propusti Vimbldon treću godinu zaredom, a čak i da je u okviru mogućeg da neće igrati ni na US Openu krajem godine.

НАДАЛ ПОСЛЕ РОЛАН ГАРОСА ЗАВРШАВА СЕЗОНУ? Радије бих изгубио финале него стопало

FOTO: Tanjug/AP

Mnogi svetski mediji preneli su izveštavanje renomirane Marke da će Nadal propustiti Vimbldon, iako ima šansu da krene na kalenadarski Gren slem ako osvoji Rolan Garos protiv Kaspera Ruda u finalu.ž

Nadal ima hronični problem sa stopalom i uzeće odmor posle Rolan Garosa.

Sve to znači da će Nadal i treću godinu zaredom propustiti Vimbldon, a poslednji meč odigrao je na tom turniru 2019. godine. Naredne godine se Vimbldon nije igrao zbog korona virusa, a prošle godine je zbog problema sa stopalom propustio jedini Gren slem na travi.

Nadal ima problem sa stopalom, odnosno problem je jedna kosta koja se nalazi u središnjem delu stopala i koja je jako važna za pokretljivost. Zbog kontrole stopala, tokom karijere Nadalu su stradala i kolena.

- Već sam rekao u Rimu da ću u Parizu imati uz sebe doktora da mi pomogne. Govoriću o tome kada se turnir završi. Ne znam šta će se dogoditi posle turnira. Nemam šta da krijem u mojim godinama. Imam u stopalu šta imam i ako ne pronađem rešenje biće jako teško. Za sada nema rešenja.

Zbog svega navedenog, Marka piše da Nadal nema nikakav plan što se tiče turnira posle Rolan Garosa. Neodlazak na Vimbldon je više nego realna mogućnost, a čak madridski list piše da nije isključeno da Rafa ne ode ni na US Open.

Vimbldon se igra na travi, a takva podloga bi mnogo mučila Nadala. Na sve to Vimbldon ove godine ne daje ATP poene, a čak će i nagrada biti smanjena.

Možda čak Nadal završi i sezonu ako osvoji Rolan Garos, završava Marka.

Koliko je problem veliki govore i Nadalove reči posle duela sa Aleksandrom Zverevim.

- Više bih voleo da izgubim finale, a da imam novo stopalo, jer bi me to činilo srećnim na dnevnom nivou. Lepo je pobeđivati, to vas puni zadovoljstvom. Ali, život ide dalje i postoje važnije stvari od toga. Imam ceo život ispred sebe i voleo bih da u budućnost igram sport amaterski sa svojim prijateljima, a danas je to vrlo upitno, rekao je Nadal.

Nadal će, bez obzira na ishod duela sa Rudom, od ponedeljka biti četvrti igrač na svetu, iza Novaka Đokovića, Danila Medvedeva i Aleksandra Zvereva.

Pitanje je koliko će još Nadal uspeti da produži karijeru s obzirom da ima veliki problem sa stopalom koji preti da mu završi igranje tenisa.

Ali, do sada je pokazivao mnogo puta da je spreman da se vrati kada ga svi otpišu. Možda tako bude i ovoga puta.

BONUS VIDEO: Novak i Džuli igrali tenis u Beogradu

 

(Sputnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna