TENISKA BOMBA: Marjan Vajda ima novi posao, Novak Đoković je već "zaboravljen"

Novosti online

02. 05. 2022. u 21:39

SRPSKI teniser Novak Đoković prekinuo je dugogodišnju saradnju sa Marjanom Vajdom, ali čini se da Slovak neće dugo čekati na novi posao.

ТЕНИСКА БОМБА: Марјан Вајда има нови посао, Новак Ђоковић је већ заборављен

FOTO: EPA

Kako prenosi tamošnji "RTVS" trofejni stručnjak će postati novi pomoćnik u stručnom štabu Aleksa Molčana, o čemu bi više reči trebalo da bude u utorak, u podne, na konferenciji za štampu.

Molčan, teniser rodom iz Prešova, ima 24 godine i trenutno je 47. na ATP listi. Do sada nema nijednu titulu, ali ima dva finala - prošle godine na "Beogradu 2", i ove sezone u Marakešu.

Ovu vest preneo je i portugalski teniski novinar Hose Morgado. Ipak, saradnja još uvek nije ozvaničena, pa ostaje da se vidi da li će do nje stvarno i doći.

Đoković i Vajda su jedan od najboljih, ako ne i najbolji teniski tandem u istoriji. Novak je do sada u karijeri osvojio 86 titula, a za mnoge od njih zaslužan je upravo 57-godišnjak iz Povaške Bistrice.

Podsetimo, najbolji teniser sveta je nakon nedavno završenog Srbija opena iskoristio priliku da se zahvali Slovaku, ali i još nekolicini drugih ljudi koji su bili bitni za ostvarivanje njegovih uspeha. Naravno, Vajda će, pre ili kasnije, verovatno prihvatiti novi posao, pa iako će time i zvanično ući u fazu "Novak Đoković je moja teniska prošlost", njih dvojica će, ipak, ostati upamćeni kao "teniska večnost", zbog svega što su učinili u "belom sportu".

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije