"TELO MI JE REKLO - GOTOVO JE": Novak Đoković otvorio dušu

Novosti online

24. 02. 2022. u 09:06

NOVAK Đoković i L'Ekip, neraskidiva veza o kojoj se mnogo pričalo prethodnih meseci. Glavni krivac je Franko Rameljo, čovek koga najbolji teniser sveta neizmerno ceni.

ТЕЛО МИ ЈЕ РЕКЛО - ГОТОВО ЈЕ: Новак Ђоковић отворио душу

FOTO: Tanjug/AP

Sporni intervju sa Francuzima na koji je Srbin došao zaražen koronom sredinom decembra podigao je dosta prašine kako tokom suđenja Đokoviću u Melburnu, ali i posle toga. 

I baš taj famozni L'Ekip nekako ide uz Novaka, koji im je opet otvorio dušu. Pričao o vakcini protiv korone, ali i najtežim tenucima u karijeri. 

Famoznoj 2018. godini, kada je Đoković morao na operaciju, a dugo je lutao, pokušavao da se izleči alternativnim metodama.

- Imao sam sreću da nisam bio bolestan ili povređen često u svojoj karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Jedan sam od najkonstantnijih tenisera svih vremena i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To je za mene dokaz da radim prave stvari. A na kraju su činjenice i rezultati bitni. A čak i pored tih rezultata, ja stalno postavljam pitanja sebi i tražim puno od svog tima. Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali jesam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam mom laktu dao dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lekove protiv upala, što sam naravno izbegavam. Tada mi je kratkoročno to pomagalo - rekao je Novak u intervjuu za "L'Ekip". 

Na kraju je Nole morao "pod nož", kod hirurga koji nisu omiljeni ljudi u životu najboljeg tenisera sveta, što i ne krije.

- Došao sam do momenta kada mi je telo reklo: 'Ok, nema više pokušaja. Ne možeš više ni da serviraš'. I otišao sam kod jednog pod najboljih hirurga na svetu. Uradio je odličan posao i jako sam mu zahvalan na tome. Bio sam uplašen, ja ne volim hirurge. Nadam se da ih neću videti više nikad u životu i radim sve da tako bude. 

Đoković je pričao i o kultnom trijumfu na Australijan openu 2012. godine, kada je dva puta zaredom imao maratonske mečeve. Mari, pa Nadal, pakao začinjen rajom.

- Moje telo je moj alat, moja osnova. Kao vrhunski sportista moram da se brinem o njemu kako bih bio konstantan. Tokom godina sam zbog svog tela imao mnogo uspeha i zahvalan sam na tome što sam mogao da se oporavim tako brzo posle bitnih mečeva. Recimo, posle meča sa Marijem na Australijan openu 2021. godine, koji je trajao pet sati (pobedio 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5), mogao sam da igram za manje od 48 sati protiv Nadala (pobedio 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 za skoro šest sati). To je samo jedan primer.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)