ĐOKOVIĆ O DISKVALIFIKACIJI ZVEREVA: "Podržavam ga u jednoj stvari"

Novosti online

23. 02. 2022. u 21:11

ALEKSANDAR ZVEREV će dugo pamtiti trenutak pomračenja uma kada je po okončanju dubl meča na turniru u Akapulku verbalno i fizički nasrnuo na sudiju.

ЂОКОВИЋ О ДИСКВАЛИФИКАЦИЈИ ЗВЕРЕВА: Подржавам га у једној ствари

FOTO: AP/Tanjug

Imajući u vidu da je, zbog incidenta sa linijskim sudijom pre dve godine sa Ju-es opena diskvalifikovan Novak Đoković, novinare u Dubaiju je zanimalo šta srpski teniser misli o incidentu, iako ono što je uradio Nemac nikako ne može da se stavi u istu ravan sa slučajem koji se desio u Njujorku.

– Video sam šta se desilo, pročitao i Sašino saopštenje. Razumem frustraciju. Na terenu se nekada može svašta desiti. Ja sam u prošlosti pravio greške, imao izlive besa. Razumem kroz šta jedan igrač prolazi. Ali naravno da ne opravdavam takve poteze - rekao je Novak.

Đoković veruje da odluka nije preoštra.

– Verujem da je ispravna u datim okolnostima. Naravno, teško je za jednog igrača da bude diskvalifikovan. Pre godinu i po dana sam imao sličnu situaciju na Grend slemu, kada sam diskvalifikovan jer sam slučajno pogodio linijskog sudiju. Shvatio sam da je to bila greška i morao sam da prihvatim, podsetio je najbolji svetski teniser.

Novak, koji je napokon zaigrao tenis u ovoj godini, naglašava da nije za to da se igrači diskvalifikuju.

– Siguran sam da će ATP pogledati snimak, uzeti izjavu od sudije i doneti odluku. Nikad nisam za to da se igrači diskvalifikuju, kažnjavaju i slično. Saglasan sam sa onim što je Saša napisao kasnije u saopštenju. Priznao je grešku, da je njegov potez bio loš i da je predaleko otišao. Podržavam ga u tome. Svi smo ljudska bića, imamo mane i pravimo greške, izjavio je Novak, pa podsetio da već postoje brojni slični primeri:

– Nije on jedini koji je to uradio. Imamo mmnoge primere kada igrači udaraju reketom u sudijsku stolicu. To se dešavalo. Flaše, torbe, mnoge stvari su bacane. Mnogo loših reči upućivano. Sašin slučaj nije jedini takav, istakao je srpski teniser.

BONUS VIDEO - Najbrže postignuti golovi u UEFA Ligi šampiona

 

(sportska centrala)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna