"O, KAKO SAM MOTIVISAN!" Rodžer Federer preti Đokoviću i Nadalu

Novosti online

02. 02. 2022. u 15:30

LjUBITELjI tenisa sa nestrpljenjem očekuju da na terenu vide Rodžera Federera, a Švajcarac je govorio o potencijalnom povratku.

О, КАКО САМ МОТИВИСАН! Роџер Федерер прети Ђоковићу и Надалу

FOTO: AP/Tanjug/Andy Brownbill

Iskusni 40-godišnjak iz Bazela je poslednji meč na Turu odigrao prošle godine, kada je poražen u četvrtfinalu Vimbldona od Huberta Hurkača. Nakon toga je podvrgnut hirurškom zahvatu na kolenu. Bila je to treća operacija u veoma kratkom periodu.

Nadao se Švajcarac da će biti spreman za ovogodišnji Vimbldon, ali sada ne može sa sigurnošću da tvrdi kada će ponovo igrati.

- Važni meseci su ispred mene, u aprilu ću više znati. Do sad nisam mogao da trčim, da skačem ili radim napornije vežbe… Nadam se da ću moći za nekoliko sedmica. Videćemo kako će moje telo da reaguje na to i šta je još potrebno da bih se vratio - rekao je Federer.

Osvajač 20 grend slem titula će tek u aprilu ili maju znati kada bi mogao da se vrati na teren. On ne krije da je motivisan da i dalje igra.

- Tek u aprilu ili maju ću imati odgovor kada se vraćam. Želja postoji, motivisan sam! Radim ono što smem i koliko smem. Sporo ide, voleo bih da radim više, ali doktori mi ne dozvoljavaju - zaključio je trenutno 30. igrač sveta.

Uz 20 grend slem titula, Federer je u bogatoj karijeri ukupno osvojio 103 trofeja. I, ne želi da na tome stane. Ni na onoj "ukupnoj sumi" od 103, a ni na 20 grend slem pehara, jer to više nije dovoljno za prvo mesto. 

Rafael Nadal je "dogurao" do 21, titulom na Australijan openu, u odsustvu deportovanog Novaka Đokovića, a Federer bi da tu trku opet učini tročlanom, pa je njegova poruka "Motivisan sam" upućena koliko i sopstvenim navijačima, toliko i Noletu i Rafi.

BONUS VIDEO: Navijači za Novaka: Trobojka dočekuje Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista