NOVAK ODUŠEVIO SVE(T)! Đoković na sjajnom snimku koji deli cela Srbija (VIDEO)

D. N.

27. 01. 2022. u 22:01

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ne samo da je prisustvovao liturgiji u Hramu Svetog Save, na praznik najvećeg srpskog svetitelja, već je tom prilikom mnoge i oduševio.

НОВАК ОДУШЕВИО СВЕ(Т)! Ђоковић на сјајном снимку који дели цела Србија (ВИДЕО)

Twitter / iva_popic

Podsetimo, srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u četvrtak su, 14. dana januara po starom, julijanskom kalendaru, odnosno 27. januara po gregorijanskom, proslavili Svetog Savu, koji se zamonašio kao srpski princ, a potom uz podvižnički život na Svetoj Gori izdejstovao kod cara i patrijarha nezavisnost srpske crkve i postao prvi arhiepiskop srpski.

Najbolji teniser sveta je ovim prazničnim povodom bio na liturgiji sa porodicom - majkom Dijanom i ocem Srđanom, a u sklopu najveće crkvene službe koja postoji, Novak Đoković se i pričestio, na šta su svi kršteni pravoslavni Hrišćani i pozvani da čine.

Ali, jedan detalj se potom izdvojio.

Iako je u pitanju najbolji sportista na planeti, a i jedna od najpoznatijih ličnosti na svetu, Novak ne samo da se nije izdvajao od prisutnih na liturgiji u najvećem pravoslavnom hramu na Balkanu, već je rešio da deo vremena u crkvi provede - s mališanima koji su bili na ovoj prazničnoj službi.

I, snimak koji je i pred vama, deli se po društvenim mrežama uzpravo zbog tog jednostavnog razloga: druženja najboljeg na svetu, sa onima čija su srca najčistija na svetu. 

Uostalom, dve hiljade godina stare su reči Isusa Hrista, na čijoj liturgiji se sve ovo i dešavalo:

"Zaista vam kažem, ako se ne obratite i ne budete kao deca, nećete ući u Carstvo nebesko".

Podsetimo, Nole je pre nekoliko dana obišao Crkvu Ružicu na Kalemegdanu, i tamo prisustvovao liturgiji, a potom je bio i u manastiru Ostrog, kada se susreo sa mitropolitom Joanikijem.

Čeka ga novo putovanje, najpre u Crnu Goru, a onda i na prvi turnir posle "australijske drame" kroz koju je prošao.

---

Ostanite uz "Novosti sport" i saznajte najnovije vesti vezane za temu Novak Đoković, ali i sve o Australijan openu, koji se privodi kraju bez branioca trona.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave