BAH ĆE SE SASTATI SA PENG: Predsednik MOK dolazi u Peking zbog ZOI, ali i zbog susreta sa kineskom teniserkom

Novosti online

27. 01. 2022. u 10:49

PREDSEDNIK međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah sastaće se sa kineskom teniserkom Peng Šuaj tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, saopštila je ta organizacija.

БАХ ЋЕ СЕ САСТАТИ СА ПЕНГ: Председник МОК долази у Пекинг због ЗОИ, али и због сусрета са кинеском тенисерком

Tanjug/AP

Peng je nestala u novembru, nakon što je optužila bivšeg zamenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Njene objave na društvenim mrežama su nedugo po objavljivanju obrisane, teniserka je nestala iz javnosti, a 21. novembra se prvi put pojavila u Pekingu, na jednom turniru za mlade.

Tog dana obavila je i prvi razgovor sa predsednikom MOK-a, putem video-poziva, koji je ovog puta odlučio da je pozove na sastanak, tokom ZOI u Pekingu (od 4. do 20. februara).

U prethodnom periodu viđena je na nekoliko sportskih događaja.

Svetsko udruženje teniserki (VTA) odlučilo se u novembru na suspenziju svih turnira u Kini, zbog zabrinutosti za njenu bezbednost.

Organizatori prvog grend slema u sezoni Australijan opena saopštili su ove nedelje da je ukinuta zabrana navijačima da nose majice s porukama podrške kineskoj igračici, pošto su se prethodno pojavili snimci na kojima se vidi da pripadnici obezbeđenja govore navijačima da skinu majice s natpisom "Gde je Peng Šuaj".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju