VEOMA NAPETO, SATI ODLUKE SU PRED NAMA: Ako se ovo desi, Novak Đoković će ipak biti deportovan?!

D. N.

10. 01. 2022. u 08:08

"NOVAK Đoković je pobedio Australiju! Nole ostaje!", najnovije su vesti koje su ovog ponedeljka u zoru obišle ceo svet, ali ništa još nije gotovo...

ВЕОМА НАПЕТО, САТИ ОДЛУКЕ СУ ПРЕД НАМА: Ако се ово деси, Новак Ђоковић ће ипак бити депортован?!

Tanjug/AP

Iako je najbolji teniser sveta uspeo da na sudu izdejstvuje da se ukine odluka o oduzimanju vize, mogao bi ipak da bude deportovan, a ovako o "napetim satima koji predstoje" izveštavaju vodeći australijski mediji.

Podsetimo najpre, Đoković je sleteo u Melburn u sredu, ubeđen da je ispunio sve uslove za ulazak u tu zemlju: Teniski savez Australije ga je ranije obavestio da je ispunio uslov za medicinsko izuzeće od vakcinisanja protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa, on je popunio formulare i dobio dozvolu da se ukrca u avion u Dubaiju, ali je po sletanju zadržan na aerodromu, pa mu je izrečena mera oduzimanja vize, što za sobom povlači deportaciju.

Kako se Novak žalio na tu odluku, odveden je u imigracioni hotel na obodu Melburna, gde  je izveden "na javnosti neobjavljenu lokaciju" kako bi čeka sudsku odluku o žalbi. To suđenje je proteklo burno, završilo se kako su Noletovi navijači i priželjkivali. Međutim...

Evo šta australijski "Ejdž", "perom" Entonija Galoveja, piše da sada može da se desi:

"Đoković bi ipak mogao da bude izbačen iz Australije i da mu bude izrečena zabrana dolaska na tri godine.

Ministar za imigracije Aleks Hok razmatra da li da iskoristi ličnu moć, koju mu daje zakon (Akt o migraciji), da otkaže vizu Novaku Đokoviću, iako je sud odlučio da on (Novak) bude oslobođen i da mu se da dozvola da igra na Australijan openu.

Savezni sudija Entoni Keli je naložio hitno oslobađanje svetskog teniskog broja 1 Novaka Đokovića iz imigracionog pritvora, nakon što je oborio odluku savezne Vlade da mu se otkaže viza.

Detalj sa suđenja - u desnom donjem uglu je sudija Entoni Keli, koji je oslobodio Novaka Đokovića / FOTO: Printskrin

Ali, u završnim momentima sudskog procesa, advokat koji je zastupao Vladu Kristofer Tan rekao je da "gospodin Hok sada razmatra da li da iskoristi ličnu moć za ukidanje vize, moć koju mu daje član 133, stav C, tačka 3" (Akta o imigraciji).

Naši izvori navode da ministar Hok sada ima četiri sata da odluči da iskoristi ovu mogućnost, i da o tome razmišlja.

Ako se na taj potez gospodin Hok odluči, Đoković bi mogao da se žali. Ipak, ta moć ministra je prilično snažna i na nju ima diskreciono pravo, pa bi bilo jako teško njoj se usprotiviti (na sudu).

Đoković bi mogao da bude deportovan i u Australiju ne bi mogao da uđe do januara 2025, ako se ministar odluči na pomenuti potez", zaključuje pomenuti australijski medij.

Ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022. 

BONUS VIDEO: Dirljiv govor Dijane Đoković na skupu podrške Novaku u Beogradu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!