IZDRŽAĆE SVE I - IGRAĆE: Malo ko zna u kakvim je hotelima spavao Novak Đoković

Dragan Vujičić

08. 01. 2022. u 21:52

UVEREN sam da će Novak Đoković nastupiti na predstojećem Grend slemu u Australiji, kao što znam da naš šampion nije mogao ni da napravi bilo kakvu grešku tokom aplikacije za turnir ili vizu.

ИЗДРЖАЋЕ СВЕ И - ИГРАЋЕ: Мало ко зна у каквим је хотелима спавао Новак Ђоковић

FOTO: Arhiva novosti

Sistem aplikacija za ulazak u Australiju, odnosno učešće na turniru, digitalizovan je i ne dozvoljava pogrešne korake. Ovako za "Novosti" dramu srpskog šampiona u Australiji komentariše Bogdan Obradović, nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije i prijatelj teniskog broja jedan.

- A kada je u pitanju Noletovo zatočeništvo u hotelu za migrante i žoharima, verujte - izdržaće. Malo ljudi zna gde je i u kakvim hotelima Novak Đoković morao da spava penjući se stepenicima na tron svetskog tenisa - ističe Obradović.

Bogdan objašnjava i da se naš teniser, ne svojom voljom, našao u birokratskom klinču saveznog premijera Skota Morisona i lokalnog guvernera Viktorije Danijela Endruza. Zbunjuje, veli Obradović, što su u zemlji navodno zbog korona krize, ustavi ili zabranjeni, ili jednostavno preplavljeni diktatorskim merama. Uz opasku da je nezahvalno predvideti šta nosi sledeći dan, ističe da je svetski broj jedan pozvan na turnir ITF organizacije, koja je neskriveno u vlasništvu britanske krune, koja sebi neće dozvoliti da se bruka.

- Organizator turnira, ITF, ima u vlasništvu sedam najvećih turnira na svetu, četiri grend slema, Olimpijski turnir, Dejvis kup i Fed takmičenje. Novak je učinio baš sve što je od njega zahtevano da bi nastupio u Australiji. Na sudovima Petog kontinenta, koji takođe brane poredak krune, sada je da donesu presudu - naglašava Obradović.

POŠTOVANjE TRADICIJE

PREMA rečima Obradovića, turniri ITF su poznati po poštovanju tradicije belog sporta, koja ponekad ide i nauštrb sportistima.

- Donedavno na grend slemovima kuhinja i kantina se otvarala u 11.30, kada je britanskoj gospodi vreme za branč. Teniseri koji dolaze u osam da se zagrevaju, praktično nisu imali gde da kupe vodu na stadionima, da bi to bilo izmenjeno zahvaljujući između ostalog i insistiranju srpskih učesnika - svedoči Obradović, dodajući da mu se ranije i Endi Marej žalio na neuviđavnost pravdanu engleskom tradicijom.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista