SRAMOTAN TVIT ALBANKE: Čitaku uvredila Đokovića poredeći ga sa svinjom!

Novosti online

04. 01. 2022. u 22:25

BIVŠA ministarka spoljnih poslova lažne države Kosovo i nekadašnja ambasadorka u SAD Vljora Čitaku sramnom izjavom je reagovala na vest da će najbolji svetski tensier Novak Đoković učestvovati na turniru "Australijan open" uprkos tome što nije vakcinisan.

СРАМОТАН ТВИТ АЛБАНКЕ: Читаку увредила Ђоковића поредећи га са свињом!

Foto AP

Ona je, na svom Tviter nalogu, objavila vest o Novakom učešću na turniru uz citat iz knjige "Životinjska farma" Džordža Orvela.

- Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih - napisala je Čitaku.

Inače, ovim citatom se aludira na povlašćeni položaj svinja među ostalim životinjama, čime je Albanka izazvala bes Đokovićevih fanova.

Na uvrede Vljore Čitaku upućene Novaku Đokoviću odmah je reagovao i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, koji je rekao da njena objava predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.

- Da li mi se čini ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje - napisao je Đurić.

On navodi da je očigledno tako jer je za Čitaku "Novak Srbin iz Zvečana koji slučajno misli drugačije od gospođe Čitaku".

- Ovo je tipična dehumaniziacija svojstvena Vljori Čitaku, za koju su Srbi predstavljaju bele šetače ili životinje, ali nikada ljude dostojni ljudskih prava, što svakodnevno pokazuju prištinske vlasti. Sramotno - napisao je Đurić.

On je pozvao Vljoru Čitaku da odgleda Đokovićeve mečeve.

- Gledajte "životinju" - koja je po svemu "jednaka" sa vama - i uživajte dok svira svoju simfoniju - naveo je ambasador. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije