ŽAO MI JE ŠTO NISAM RANIJE ZAPLAKAO: Đoković o suzama u NJujorku - "Uhvatili su me spuštenog garda"

Novosti online

29. 12. 2021. u 12:29

JOŠ jedno u nizu priznanja dobio je Novak Đoković. Francuski "L'Ekip" proglasio ga je najboljim sportistom 2021. godine na svetu. A tom prilikom objavljen je i veliki intervju sa najboljim teniserom svih vremena.

ЖАО МИ ЈЕ ШТО НИСАМ РАНИЈЕ ЗАПЛАКАО: Ђоковић о сузама у Њујорку - Ухватили су ме спуштеног гарда

FOTO: AP/Tanjug

Novak je govorio o finalu Ju-Es opena sa Danilom Medvedevom, dotakao se i svojih suza koje smo gledali u završnici meča.

- Bio je tu i element energije. Uobičajeno, kad izađem na teren u velikim mečevima, nisam baš favorit u srcima navijača. I pripremio sam se za takvu vrstu atmosfere. A onda, skoro ceo stadion je uz mene! Osetio sam to čim sam izašao na teren. Nisam to očekivao i bio sam uhvaćen spuštenog garda. Plakao sam prvo zbog te neverovatne podrške. Bile su to suze radosnice. Zbog sve te ljubavi. Onda su se te suze radosnice pretvorile u suze tuge. Nisam se naravno predavao, ali sam osećao da ću se vrlo, vrlo teško vratiti u situaciju da pobedim - otkrio je Novak.

Ostaje žal što nije ranije pustio suzu.

FOTO: Printskrin/Tviter/palakruska

- Žalim samo zbog toga što nisam zaplakao ranije. To oslobađanje je stiglo prekasno. Posle toga sam mu uzeo servis, osvojio naredni gem, ne kažem da bih pobedio da sam ranije zaplakao, ali ko zna? Ali, zaista verujem da se u životu sve dešava sa razlogom. Kao da Bog ili univerzum ili šta god odlučuju šta će da se desi tog dana - dodao je on.

Danil Medvedev glavni mu je konkurent za prvo mesto.

- Dopada mi se njegov karakter. On šalje svima istu poruku: 'Ja sam to što jesam, nikoga ne kopiram'. Danil je autentičan i dopada mi se to - dodao je najbolji teniser sveta.

Najbliži je sa Aleksandrom Zverevim.

FOTO: AP

- Poznajem mu starijeg brata Mišu, ista smo generacija, igrali smo dosta na juniorskim turnirima. Miša je dolazio sa porodicom na te turnire, pa je i Saša bio tu… Uvek sam mu bio na raspolaganju, da udelim savet, da ohrabrim. I uvek je slušao, poštovao, divio se, podržavao me na treninzima. Naš odnos je tako izgrađen. Često razgovaramo van terena. Jeste jedan od mojih najvećih rivala, ali s njim sam nekako najbliži - dodao je na kraju najbolji sportista sveta u izboru "L'Ekipa".

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAJOVIĆ BLISTA POSLE POBEDE: Evo šta je Dušan rekao pred meč sa Cicipasom