"SAČEKAĆEMO ROLAN GAROS ZA 21. GREND SLEM": Da li je Srđan Đoković otkrio ono što zanima ceo svet?

Novosti online

21. 12. 2021. u 12:50

NOVAK Đoković se neće zaustaviti na 20 grend slem trofeja, poručio je njegov otac Srđan Đoković u emisiji "Preživeli".

САЧЕКАЋЕМО РОЛАН ГАРОС ЗА 21. ГРЕНД СЛЕМ: Да ли је Срђан Ђоковић открио оно што занима цео свет?

FOTO: G. Čvorović

- Osvojiće još bar dva Vimbldona i još nekoliko drugih grend slemova. Sigurno... Ti sumnjaš u to? Ne treba da budeš stručnjak za to, igraće Novak još dve-tri godine, to će biti dovoljno - kazao je Srđan Đoković.

Dok je pokazivao najvrednije pehare koje je Novak osvojio u karijeri, priznao je da mu je najdraži prvi grend slem iz Australijan opena iz 2008. godine, inače jedini put kada je porodica bila u Melburnu.

- Imali smo boks sa 12 sedišta, a uoči meča sa Congom u finalu Australijan opena bilo je strašno neprijatnih navijača. Bili su neprijatni, tražio sam da ih prebace, a nisu mogli. Bio sam unezveren kad je Novak izgubio prvi set, vidim neke momke dok sam šetao hodnikom, pitam ih da li imaju naše zastave - kažu imaju! I onda stavim naše ljude u drugi-treći red i oni su nadglasali sve Francuze i to je strašno pomoglo Novaku. Imao je tad samo 21 godinu, rekao je "hvala ti, tata, što si to učinio", a to je bilo jedno od retkih mesta sa kojih je osećao podršku. 

S obzirom na to da Novak Đoković ne želi da otkriva svoj vakcinalni status, i pretpostavlja se da nije imunizovan, ostaje dilema da li će uopšte učestvovati u Melburnu. Već ranije Srđan Đoković je objasnio da Novak neće dopustiti da ga "iko ucenjuje" i da je bliži odluci da ne ide, što je sada i potvrdio.

- Da li hoće da ga puste ili ne - to je njihova stvar, mislim na državu u kojoj se igra Australijan open. Ako su tako odlučili, nek se tako ponašaju. Devet puta je osvojio, voleo bi i sada da učestvuje, ali Bože moj - igraće gde mu budu dozvolili. Radiće kako misli da je najbolje za sebe. Niko mu neće nametati svoje mišljenje - poručio je Srđan Đoković i tako podgrejao sumnje da srpski as neće igrati u Australiji, iako je tamo prijavljen.

Zanimljivo je da bi Đoković na Australijan openu imao šansu da dođe do rekordnog 21. grend slema, kojim bi preskočio Nadala i Federera, a između redova može se pročitati da to neće biti u Melburnu.

- Sačekaćemo onda do Rolan Garosa taj 21. grend slem, šta da radimo.

Srđan se prisetio i najtežih momenata, bombardovanja...

- Ja sam jedan od retkih koji imaju pozitivan skor sa Novakom. Prvi put me je dobio sa 11, više nisam mogao ni gem da dobijem, tako da je skor sada 100-1. Uvek sam se nervirao, tada sam bio na ivici egzistencije, to je bilo strašno teško. Stasavao je u vreme bombardovanja, plata od dve-tri marke. Nikad im neću oprostiti bombardovanje. Tada je imao 12 godina. Ogromna bomba je pala u Rakovici, sva stakla su popucala u našem stanu na Banjici '99. Popadali smo sa kreveta, pobegli su u hodnik, kukali su "Bože, spasi nas, ne daj nas". To su traume koje ostaju za ceo život.

Traume iznad kojih se digao i rodio najbolji teniser i sportista sveta Novak Đoković.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)