"ĐOKOVIĆ NAJBOLJI U ISTORIJI, ALI TO JE SVE ŠTO SRBI IMAJU": Španski mediji oštri prema našem timu u izveštajima sa polufinala Dejvis kupa

Novosti online

04. 12. 2021. u 14:02

NAJBOLjI dubl sveta, Hrvati Mate Pavić i Nikola Mektić probudili su Novaka Đokovića i prekinuli njegov san o osvajanju Dejvis kupa, piše popularni španski list Marka, u izveštaju sa madridskog polufinala.

ЂОКОВИЋ НАЈБОЉИ У ИСТОРИЈИ, АЛИ ТО ЈЕ СВЕ ШТО СРБИ ИМАЈУ: Шпански медији оштри према нашем тиму у извештајима са полуфинала Дејвис купа

Foto: Tviter

Hrvatska se plasirala u finale ovogodišnjeg Dejvis kupa, savladavši Srbiju sa 2:1 u polufinalu, zahvaljujući kolektivu, koji se ovoga puta pokazao kao jači adut od Đokovićevog pojedinačnog kvaliteta, opšti je utisak španskih medija posle istorijske prve pobede Hrvatske nad Srbijom.

- Za sve postoji prvi put.Hrvati nikada do sada nisu pobedili svoje komšije Srbe, okusili su slast pobede u ključnom momentu - polufinalu turnira. Ovog puta Đoković nije imao pomoć saigrača iz reprezentacije. Tenis je individualni sport, ali u Dejvis kupu timska igra mnogo znači - komentariše Marka.

Srbija je savladala Hrvatsku u četrtfinalu 2010. u pohodu na svoju jedinu "salataru", a zatim i u prvom kolu 2015. godine, pre nego što nas je u drugom kolu eliminisala Argentina u meču koji je Novak Đoković propustio, a jedini poen za nas postigao Dušan Lajović protiv Dijega Švarcmana. 

Marka napominje da je u polufinalu samo potvrđeno ono što se pokazalo i u prethodnim mečevima - da "Srbi imaju najboljeg igrača u istoriji, ali ništa više"

Rivalski As daje pomalo apokaliptičan naslov: „Hrvatska završila sa Đokovićem“ a u tekstu dodaje da je „u duelu komšija, tim odneo prevagu nad individualnim sjajem prvog igrača sveta“, primećuje list.

Kao ključan trenutak polufinala, As ipak navodi pobedu Borne Goja nad Dušanom Lajovićem za vođstvo od 1:0.

- Hrvatska, šampion iz 2005. i 2018. i finalista iz 2016, duguje spomenik Goju, 23-godišnjem igraču koji se nalazi na 279. poziciji i koji inače igra čelindžere, piše As. 

Mundo Deportivo u naslov ističe: „Đoković se nasukao u parovima, Hrvatska prvi finalista”.

- Najbolji dubl sveta, Nikola Mektić i Mate Pavić, presudili su Novaku Đokoviću i Filipu Krajinoviću - piše ovaj list, uz podsećanje da "prvom reketu sveta" ostaje titula iz 2010. godine.

El Pais donosi naslov: "Đoković stigao dokle mu je Hrvatska dozvolila"

- Broj 1, zajedno sa Krajinovićem, popustio je pod moćnim parom rivala - piše list.

Hrvatska će u nedelju u dvorani Arena Madrid igrati finale Dejvis kupa protiv pobednika meča između Nemačke i Rusije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)