BALKANSKI DERBI U POLUFINALU? Ako savladaju Kazahstan, srpski teniseri za plasman u finale DK boriće se sa Hrvatima

Novosti online

30. 11. 2021. u 01:30

NAJBOLjI dubl sveta Nikola Mektić i Mate Pavić doneli su Hrvatskoj odlučujući poen u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Italije.

БАЛКАНСКИ ДЕРБИ У ПОЛУФИНАЛУ? Ако савладају Казахстан, српски тенисери за пласман у финале ДК бориће се са Хрватима

FOTO: AP

Oni su sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4, savladali italijanski par Siner/Fonjini i sada čekaju pobednika duela Srbija - Kazahstan, koji je na programu u sredu.

Hrvati su i ranije mogli da obezbede polufinale, pošto je u prvom meču senzaciju napravio Borna Gojo koji je u tri seta savladao Lorenca Sanoga. 

U drugom meču Marin Čilić je protiv Janika Sinera vodio sa 1:0 i u drugom setu servirao za pobedu, ali je propustio priliku, dozvolio mladom protivniku da ga brejkne bez izgubljenog poena na 5:4, kasnije poklekao u taj-brejku i onda lako izgubio treći set.

Ipak, Siner nije imao snage da pomogne Fonjiniju u dublu protiv najboljeg para na svetu, pa su Italijani ostali bez prilike da se bore za prvu titulu posle 1976. godine.

Protivnika u meču za plasman u finale Hrvati će dobiti u sredu, a nadamo se da će to biti Srbija, koja je predvođena Novakom Đokovićem odradila prvi trening u Madridu pred okršaj sa Kazahstanom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?