"MOJ PRIORITET? IGRANJE ZA SRBIJU!" Đoković oduševljen posle jubileja u reprezentaciji

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

27. 11. 2021. u 21:30

NOVAK Đoković pobedio je lako Jana-Lenarda Štrufa sa 6:2, 6:4 i odigrao je 50. meč u karijeri za reprezentaciju Srbije.

МОЈ ПРИОРИТЕТ? ИГРАЊЕ ЗА СРБИЈУ! Ђоковић одушевљен после јубилеја у репрезентацији

Tanjug/AP

Nije mogao da sakrije oduševljenje što igra za nacionalnu selekciju, čiji član punih 15 godina.

- Velika čast i privilegija je igrati 50 puta za reprezentaciju. Velika je brojka, iskreno nisam pratio, ljudi iz reprezentacije su me podsetili. Prošlo je više od 15 godina kada sam debotivao za nacionalni tim i sećam se tih mečeva. Bilo je to na "Gemaksu", igrali smo u dvorani, pa napolju protiv Belgije par nekih dugih mečeva i znam koliko mi se svet srušio kada sam izgubio te mečeve. Igranje za reprezentaciju je nešto posebno, to svi govore koji su svesni da imaju privilegiju da obuku nacionalni dres - rekao je Đoković.

Gotovo u dahu je dodao:

- Mi smo deo individualnog sporta i uglavnom u pojedinačnoj konkurenciji kada nastupamo osećaj nije uporediv sa ovim kada igramo za Srbiju, kada gajimo taj timski duh. Ono što je dobro je što svaka generacija kroz koju sam prošao, ona zlatna generacija koja je osvojila Dejvis kup 2010. godine i ova nova generacija mlađih tenisera, svi se dobro slažemo kako na terenu, tako i van njega i to je bitno. To je presudno za timski duh, motivaciju, ohrabrenje jedni drugih i ostvarenje nekog zajedničkog cilja, to je da vratimo srpski tenis u sam svetsi reprezentativni vrh i to je nešto ka čemu svi mi stremimo, čemu težimo i za šta radimo. Smena je generacija. Viktor Troicki se povukao i postao selektor, Nenad Zimonjić takođe. Potreno je malo vremenna da se svi uigramo i promenjen je i format Dejvis kupa, imamo i ATP kup. Imao sam zadovljstvo da budem u šampionskim generacijama oba takmičenja, tako da to su neke uspomene koje ću sa sobom nositi celog života i to će biti nezaboravno.

Novak Đoković/Tanjug/AP

Nastavio je Đoković sa velikim oduševljenjem da priča o igranju za reprezentaciju.

- Imao sam ogrmnu sreću da u životu postignem velike pojedinačne uspehe i osvojim svaki trofej koji se može osvojiti u profesionlnom tenisu, ali onaj trofej 2010. Dejvis kupa, je nešto što se ističe, što je meni dalo poseban motiv za pojedinačnu karijeru jer sam 2011. godine imao svoju najbolju godinu - vezao 42 pobede, osvojio tri grend slem titule i postao prvi put najbolji teniser sveta. Verujem da bi se i Viktor i Janko i Ziki složili da je nama taj Dejvis kup pomogao da posle i u pojedinačnim konkurencijama dostignemo vrhunac. Za mene ta strast ne jenjava, zapravo što sam stariji sve je veća. Nadam se da ću biti zdrav u narednim godinama da mogu uvek da se odazovem, jer je meni u svakom delu karijere, a posebno u ovom igranje za reprezentaciju apsolutni prioritet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju