ŠTA LI SE TO DEŠAVA? Danil Medvedev šokirao sve navijače Novaka Đokovića

Novosti online

09. 11. 2021. u 22:09

NOVAK Đoković i Danil Medvedev su do sada bili i veliki rivali na terenu, i veliki prijatelji van njega, ali najnoviji potez sjajnog ruskog tenisera iznenadio je mnoge Noletove pristalice.

ШТА ЛИ СЕ ТО ДЕШАВА? Данил Медведев шокирао све навијаче Новака Ђоковића

Foto: AP

Za sve se pobrinula njegova najnovija objava na društvenim mrežama.

Ona je, naizgled, bezazlena, ali bi mogla da znači i da se "iza brda nešto valja".

Naime, Medvedev je poručio:

- Vidimo se u januaru, Australijan opene!

Imajući u vidu da je za odlazak na Australijan open, a i generalno u Australiju, neophodna potvrda o primljene bar dve doze vakcine protiv SARS-CoV-2 tipa korona virusa, a da je Medvedev do sada odbijao da se javno izjasni o tome da li se vakcinisao ili ne (podržavajući tako i isti stav Novaka Đokovića), ovo može da znači dve stvari:

1. Ili se Medvedev vakcinisao, pa sada nema nikakvu dilemu da će učestvovati na prvom grend slemu u 2022. godini, ili

2. Možda nešto zna o popuštanju pandemijskih mera za aktere Australijan opena, o čemu javnost tek treba da zvanično bude obaveštena.

Podsetimo, sve dosadašnje najave australijskih vlasti po ovom pitanju glase da će na tamošnjem grend slemu, koji je na programu od 17. januara, moći da učestvuju samo teniseri i teniserke koji su primili bar dve doze pomenutih vakcina.


Nole ni tokom prošlonedeljnog mastersa u Parizu nije promenio svoj davnašnji stav da neće javno da govori o tome da li se vakcinisao ili ne, imao je u tome veliku podršku nekih kolega, poput Grigora Dimitrova i Stefanosa Cicipasa, ali se se situacija polako menja.
Jedan Noletov "saveznik" to više nije

Stefanos Cicipas je, podsetimo, nedavno odlučio da primi "Kovid vakcinu" kako bi nastupio na Australijan openu, ako to stvarno bude uslov.

FOTO: AP

Stefanos Cicipas i Novak Đoković

To se dogodilo nakon što ga je grčka Vlada kritikovala kada je rekao da ne želi da se vakciniše jer je mislio da to nije potrebno mladim ljudima. 

Australijske vlasti ne odustaju, bar zvanično


I australijski ministar za imigraciona pitanja, a i ministar zdravlja, tvrdili su početkom oktobra da će "nevakcinisanim igračima biti izrečena zabrana dolaska u zemlju", a Aleks Hok, čiji je resor upravo taj koji se tiče imigracionih pitanja, za ABC radio je rekao:


- Naš zdravstveni stav je da, kada otvorimo granice, kroz njih će u Australiju moći da uđu samo oni koji su dvaput vakcinisani.

Foto P. Milošević

Vakcina


Igrači poput Dominika Tima i Andreja Rubljova su u međuvremenu rekli da će se vakcinisati kako bi mogli da dođu u Melburn na prvi grend slem u 2022. godini.
Nedavno je Cicipas (dosadašnji Noletov "saveznik" po ovom pitanju), promenio svoj prethodni stav o Kovid vakcini i priznao da će primiti cepivo ako to bude uslov za učešće na Australijan openu, a danas se, "nedorečenom" porukom na Tviteru javnosti obratio i Medvedev, koji je siguran da će u Melburnu igrati.
Popuštanje mera za nevakcinisane?

Nedavno je novinar Ben Rotenberg otkrio da je "procurilo" pismo koje je Ženska teniska asocijacija uputila teniserkama, a u kome se navodi da će se na predstojećem grend slemu, i pored svih najava, ipak nadmetati i oni koji nisu vakcinisani.

VTA je navela da je do tog zaključka došla i uz razgovore sa Kregom Tajlijem, prvim čovekom Australijan opena, a upravo je direktor turnira tom prilikom potvrdio da stvari zaista stoje tako.

Prema tom pismu, teniserke su, pored ostalog, obaveštene o sledećem:

1) Potpuno vakcinisani sportisti mogu da dođu u Australiju kad god žele posle 1. decembra i neće morati da se podvrgavaju samoizolaciji, a biće im omogućena potpuna sloboda kretanja;

2) Oni koji nisu vakcinisani, moći će takođe da dođu u Australiju, ali će ih sačekati "karantin oštrih uslova" u trajanju od 14 dana, a potom će redovno morati da budu podvrgnuti testiranju na novi koronavirus tokom trajanja turnira;

3) I jedni i drugi će, bez obzira na sopstveni stav o vakcinaciji, morati da najmanje tri dana pred polazak za Australiju dobiju negativan test na SARS-CoV-2 tip koronavirusa, koji će biti dužni da pokažu po dolasku u pomenutu državu.

Da li će se ovo odnositi i na tenisere, ostaje da se vidi, ali možda je baš to i odlučeno, pa je Medvedev "istrčao" da obelodani kako će sigurno igrati u Melburnu. Ili se, prosto, vakcinisao.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković i Danil Medvedev
 
Nastavak rivalstva

Podsetimo, u finalu ovogodišnjeg Australijan opena Novak Đoković je Danila Medvedeva savladao sa 7:5, 6:2, 6:2. Bila mu je to deveta grend slem titula u Melburnu, 18. ukupno, a onda je pokorio i Rolan Garos i Vimbldon, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom sa po 20 trofeja s najvećih teniskih turnira. Mogao je Nole da ih prestigne na Ju-Es Openu, ali ga je tada Medvedev savladao u finalu i prvi put postao i on grend slem šampion. Đoković mu se u nedelju donekle revanširao, pobedivši Rusa u finalu pariskog mastersa.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)