ČUDO NA INDIJAN VELSU Ovako finale niko nije očekivao, Đoković već slavi

Novosti online

17. 10. 2021. u 11:11

NOVAK Đoković nije igrao u Indijan Velsu, ali je zbog tamošnjih zbivanja obezbedio nešto duži ostanak na prvom mestu ATP liste nego što su mu pojedini predviđali.

ЧУДО НА ИНДИЈАН ВЕЛСУ Овако финале нико није очекивао, Ђоковић већ слави

FOTO: Ata images

Da će Nole sačuvati lidersku poziciju, postalo je jasno posle antologijskog meča koji su u osmini finala Indijan Velsa odigrali Danil Medvedev, pretendent na "Noletov tron", i veliki prijatelj srpskog asa, Grigor Dimitrov.


Posle velikog preokreta, Bugarin je pobedio Rusa , iako je gubio sa 4:6, 1:4, ali - Dimitrov potom nije uspeo da dođe do meča za titulu. Naime, on je posle 87 minuta borbe izgubio polufinalni meč od Britanca Kamerona Norija sa 6:2, 6:4 i prvi put u karijeri ušao u jedno masters finale.

I ne samo to, ako osvoji titulu, izbaciće Janika Sinera iz Top 10 ATP liste, a biće na samo 125 bodova udaljenosti od devetoplasiranog Huberta Hurkača, a trenutno poslednjeg na listi učesnika završnog mastersa (učestvovaće osmorica, ali Rafael Nadal je već odustao, zbog problema sa stopalom).

Sa druge strane, rival 26-godišnjeg momka iz Londona za titulu u Indijan Velsa biće Nikoloz Basilašvili. 

Gruzijac, koji je ove godine na šest učešća na mastersima doživeo pet poraza u prvim kolima, sada je dogoruao do finala tako što je u polufinalnom okršaju spasao tri set lopte i pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 7:6(5), 6:3.

Novak Đoković će, bez obzira na ishod predstojećeg finalnog meča ostati prvi na ATP listi još neko vreme, a tokom trajanja turnira u Indijan Velsu njegove pristalice je obradovala činjenica da se Danil Medvedev povukao sa turnira u Moskvi.

To gotovo izvesno znači da će Nole u 2022. ući kao prvi na ATP listi, a to bi mu definitivno garantovalo ako bi pomenuti Rus odustao i od učešća na nadmetanju u Beču.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)