MEDVEDEV DIGAO RUKE OD NOVAKA: Tri razloga zbog kojih sam izgubio! Nije smak sveta, imam dva dana da donesem odluku...

Novosti online

14. 10. 2021. u 10:26

RUSKI teniser Danil Medvedev, koji je bio najveći favorit na Indijan Velsu, eliminisan je u osmini finala od Grigora Dimitrova 2:1 (4:6, 6:4, 6:3)

МЕДВЕДЕВ ДИГАО РУКЕ ОД НОВАКА: Три разлога због којих сам изгубио! Није смак света, имам два дана да донесем одлуку...

Foto: AP

Ispustio je Medvedev ogromnu priliku da makar na sedam dana bude na čelu ATP liste i zameni Novaka Đokovića.

Ipak, titula u Indijan Velsu mu je izmakla i uništen mu je san zbog odlične igre Bugarina Grigora Dimitrova.

Medvedev je pokušao da objasni razloge poraza i pada posle vođstva 6:4 i 4:1.

- Imam tri stvari da kažem. Prvo, mislim da nikad nisam izgubio tri servis gema zaredom na tvrdim podlogama. To pokazuje koliko je teren spor, skoro kao šljaka i ta podloga mi se ne sviđa. Drugo, znam da je igranje u dnevnom terminu mnogo teže za kontrolu lopte i zato povremeno nisam mogao da pogodim prvi servis. Tražio sam da igram u večernjem, ali to nije bilo moguće jer sam dan ranije imao slobodan dan, a drugi su igrali. To je sasvim normalno - počeo je Medvedev.

Kao treći razlog naveo je odličnog Dimitrova, za koga kaže da će osvojiti trofej u Indijan Velsu ako nastavi u ovom ritmu.

- Igrao je bolje od svih koji su protiv mene bili na Ju-Es openu. Ako ovako nastavi, mislim da niko ne može da ga pobedi ovde. Da sam izgubio finale Ju-Es opena bilo bi mi teško. Mislim da ovaj poraz nije smak sveta. Sada ću raditi na tome da budem još bolji.

FOTO: AP/Tanjug

 

Ovim raspletom, Đoković je osigurao prvo mesto minimum do 22. novembra! Na taj način će biti 347. nedelju na vrhu i nastaviti da poboljšava rekord koji je sam postavio!

Za to vreme će se igrati masters u Bersiju, u kome Rus brani titulu. Medvedevu sada sigurno neće biti lako da prestigne Novaka do kraja godine, a propustio je priliku koja se ne propušta! 

Ako bude želeo to ipak da učini, moraće da igra više turnira i sve da ih osvoji, što je nemoguća misija. I čini se da je i sam Danil digao ruke od Novaka, jer iako je prijavljen za Moskvu, sve su šanse da se neće tamo pojaviti.

- Imam dva dana da donesem odluku. Na spisku sam u Moskvi, gde nisam igrao od 2018. godine i to je grad u kome sam rođen. Iskreno, osećao sam umor tokom ovog turnira i moraću da obratim pažnju na govor tela, iako želim da igram - zaključio je Medvedev.

Slede Moskva, Sankt Peterbug, Pariz, Završni masters, a Novak gubi samo 1.490 bodova! Kako sada stvari stoje, deluje da će završiti i 2021. godinu kao prvi na ATP listi!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a