ČUDO ZA ISTORIJU TENISA: Đoković ostaje prvi, Novakov prijatelj pobedio Medvedeva!

Novosti online

14. 10. 2021. u 07:32

NOVAK Đoković ostaje prvi na ATP listi.

ЧУДО ЗА ИСТОРИЈУ ТЕНИСА: Ђоковић остаје први, Новаков пријатељ победио Медведева!

Tanjug/AP

To je epilog antologijskog meča koji su u osmini finala Indijan Velsa odigrali Danil Medvedev, pretendent na "Noletov tron", i veliki prijatelj srpskog asa Grigor Dimitrov.

Posle velikog preokreta Bugarin je pobedio Rusa sa 4:6, 6:4, 6:3, a kako je Medvedev mogao da prestigne Đokovića na liderskoj ATP poziciji da je osvojio ovaj turnir, Dimitrov je sačuvao Srbinu prvo mesto.

Istina, Danil Medvedev bi samo na nedelju dana bio prvi, jer potom kreće da gubi veliki broj bodova, ali, sada više nema dileme: Novak Đoković ostaje prvi.

A nije se činilo da će tako biti kada je drugi teniser sveta vodio sa 6:4, 4:1 i to protiv igrača koji nekog od dvojice vodećih sa ATP liste nije pobedio još od 2016. godine.


Međutim, Medvedev, koji je sve držao u svojim rukama, potpuno je klonuo posle pomenutog vođstva: ubacio je samo 34 odsto prvih servisa u drugom setu, a Bugarin je to iskoristio da osvoji osam gemova u nizu i prođe u četvrtfinale posle dva sata i 16 minuta borbe.


Njegov naredni rival biće Hubert Hurkač, Poljak koji je dodatno smanjio broj Rusa u Indijan Velsu eliminisavši Aslana Karaceva sa 6:1, 6:3.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista