"DA JE FEDERER BROJ 1, U AUSTRALIJI BI NESTAO KOVID": Novakov najveći problem je njegovo prezime

Novosti online

07. 10. 2021. u 12:35

BOGDAN Obradović, bivši selektor teniske reprezentacije Srbije, nije štedeo nikog kada je pričao o dostignućima Novaka Đokovića i problemu koji je nastao zbog vakcinacije, koja će verovatno biti obavezna za put u Australiju.

ДА ЈЕ ФЕДЕРЕР БРОЈ 1, У АУСТРАЛИЈИ БИ НЕСТАО КОВИД:  Новаков највећи проблем је његово презиме

Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

- Nije neobično, nekulturno je, štaviše čist seljacizam. Dobijamo to od zapadnih medija i od te ‘gospode’ koju nazivam anglosaksoncima, to su narodi koje smo uvek pobeđivali u svim ratovima koji su nas napadali, a napadali su nas vekovima. Verovatno imaju te komplekse malih ljudi. Viktorija je ime njihove kraljice, koje je dato toj državi, pa su to anglosaksonci. Oni su uništili tamo Aboridžine i sad misle da su pametni - rekao je Obradović u emisiji „Među nama“.

Pojasnio je i zbog čega Đoković ne dobija tretman koji zaslužuje.

- Zato što je Novak Srbin, zato što su ljudi trebali da budu rasa. To znači da smo toliko kvalitetni i dobri da imamo pravo da budemo narod, a rasa je masa. Nas gledaju kao nešto malo, a mi smo ogromni i veliki. Napravili smo od naše genetike i našeg čoveka najboljeg svih vremena i njih sad to boli, zato što je nestala njihova glavna barbika Rodžer Federer. Da je Federer tu, sve bi bilo drugačije, pa bi i kovid nestao u Australiji. To znam jer sam godinama u tenisu, jedini odnos koji je negativan protiv broja jedan ikada je Novak Đoković. Šta su to uradili prema Majkl Džordanu, Tajger Vudsu, prema mnogima su to uradili kojima su u nekim delovima karijere uradili nešto što njima ne odgovara, pa su napravili takvu atmosferu. Jedva su sačekali trenutak da se obračunavaju sa Novakom, da li se vakcinisao. Da li treba da pitamo nekog za zubni karton, pa da vidimo da li ima karijes na šestici…

Smatra da se vakcinacija ne treba sprovoditi na taj način.

Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

 

- Uradili su mnogo stvari kojima pokazuju da to nije istina, to rade prema svojim sportistima iz Australije, sportove koje niko ne gleda. Kriket, ozi fudbal, Viško i ja ne znamo ni pravila - rekao je obraćajući se Nebojši Viškoviću, srpskom novinaru.

Objasnio je živom metaforom kako bi izgledalo da se održi turnir u Melburnu bez Srbina.

- Novak nema prezime Berg ili Hofman, da ima, promenili bi zakon, nestao bi virus i ne bi više bilo korone u Australiji ikada. Ja to govorim. Sve je montirano od strane gospode Anglosaksonaca, Germana, koje opet kažem – svuda smo ih pobeđivali. Australijan open bez Novaka je kao koncert Erika Kleptona bez Erika Kleptona. To je kao golf bez Tajger Vudsa, kao finale NBA bez Majkla Džordana ili Lebrona Džejmsa – to nema smisla. Što kažu Srbi iz Kanade: It makes no sense.

Ljudi, o čemu pričamo? Novak je sve uradio što je trebao, on je najplemenitiji, najbolji, najšarmantniji, najduhovitiji, najlepši i najzgodniji broj jedan ikada. Ne pričam ovo jer sam sa njim proveo tričavih 20 godina, ovo govorim jer mi je rekla jedna italijanska novinarka koja je prelepa i koja mi je rekla: „Ja sam, Bogdane, zaljubljena u Novaka. On je predivan, zna da priča italijanski, recitovao mi je nešto, zna kanconu.“

FOTO: EPA

 

Nije se na tome zaustavio.

- Mislim da ovo gledaju i one ambasade što nas špijuniraju i očekujem da ovo prenesu.

Pojasnio je i šta bi značilo ukoliko se Australijan open održi bez Novaka Đokovića.

- To je kao da kada Aleksa Šantić piše „Eminu” mi mu navučemo najlon kesu preko glave. Zamislite taj trenutak. Ubijanje duše, smisla, ljudske rase. Zapad je napravio toliko zarad tog novca, pa Amerika boluje od bolesti koja se zove gojaznost, njih 85 odsto. To ludilo, glad za novcem i to su preneli na čitavu planetu. To su doneli i kod nas u obliku njihovih kafana koje se zovu Mekdonalds. Nema muzike, tamburaša, ne možeš da praviš svadbu. Sve isto miriše od pića do hrane, nema dušu. Nije ko naš ćevap, pljeskavica, čvarak, ajvar. Žao mi je što ne shvataju da smo mi mogli njih da popravimo, a oni nas ne mogu da pokvare. Mi smo plus, a oni minus. Koliko god da nas oduzimaju, taj plus će biti veći. Naš plus će da ostane ispod one kruške.

BONUS VIDEO - NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

 

(Nova.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju