PREMIJER POSTAVIO ULTIMATUM ĐOKOVIĆU: Samo pod ovim uslovom možeš da igraš u Melburnu

Novosti online

05. 10. 2021. u 08:19

NAJBOLJI teniser sveta Novak Đoković bio je tema razgovora u Melburnu i to od strane premijera države Viktorija Danijela Endrjuza.

ПРЕМИЈЕР ПОСТАВИО УЛТИМАТУМ ЂОКОВИЋУ: Само под овим условом можеш да играш у Мелбурну

FOTO: EPA

Skoro da ne prođe dan da se ne bave u Melburnu najboljim teniserom sveta.

Jasnu poruku, tačnije ultimatum, poslali su Australijanci Srbinu. U australijskoj saveznoj državi Viktorija vakcinacija je postala obavezna. Još nije potpuno jasno hoće li svi teniseri morati da budu vakcinisani da bi učestvovali na Australijan openu, ali po svemu sudeći hoće, jer je tamošnja vlast počela da priprema igrače na takav ishod.

Premijer Danijel Endrjuz poručio je da će nevakcinisani strani državljani imati vrlo male šanse da uđu u zemlju.

Nije važno što je Novak devet puta bio šampion u Melburnu i što ima 20 grend slem trofeja i juri rekord.

- Te titule te neće zaštititi! Jedina titula koja će te zaštiti je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu - ponovio je Endrjuz. 

Američki mediji tvrde da je Đoković već primio vakcinu pred US open, mada više informacija od nagađanja nije bilo. 

- Odluku da li ću primiti vakcinu ću zadržati za sebe. Nadam se da ćete to poštovati. Ne želim da budem etiketiran kao za ili protiv vakcine... Nadam se da to neće postati obavezno. Svako bi trebalo da bude slobodan da to uradi ili ne uradi i da poštujemo slobodu izbora - još u aprilu prošle godine je izjavio Đoković.

Australijan open je planiran od 17. do 30 januara 2022. godine, a navodno, Đoković bi do 26. novembra morao da bude kompletno vakcinisan ne bi li mogao da na njemu učestvuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)