ŽISTIN ENAN O NOVAKU: "NEMOGUĆE GA JE DOSTIĆI! On uvek malo komplikuje, ali na kraju obično uspe da ostvari cilj"

Novosti online

29. 08. 2021. u 13:25

LEGENDARNA belgijska teniserka Žistin Enan ne veruje da će iko ikada uspeti da obori rekorde koje je postavio Novak Đoković.

ЖИСТИН ЕНАН О НОВАКУ: НЕМОГУЋЕ ГА ЈЕ ДОСТИЋИ! Он увек мало компликује, али на крају обично успе да оствари циљ

FOTO: EPA

„Mislim da će Đoković ubrzo držati sve rekorde i da će možda biti nemoguće stići ga. Mnogo toga se dogodilo u prethodnih godinu dana – diskvalifikacija na US openu, ubedljiv poraz u finalu Rolan Garosa od Nadala, zato je u Melburnu ulog bio još veći, ego šampiona je uvek veliki. Uradio je džinovsku stvar Novak na Australijan openu, a ključna je zatim bila pobeda nad Nadalom na Rolan Garosu. Za Novaka je uvek sve malo komplikovano, ali na kraju obično uspe da ostvari cilj“, rekla je Belgijanka, osvajačica sedam grend slem titula.

Enan, koja radi kao stručni konsultant Evrosporta, kaže da postoji nekoliko kandidata da pomrse račune Đokoviću u Njujorku, ali da Rodžer Federer i Rafael Nadal ni da igraju ne bi predstavljali pretnju srpskom asu.

„Mislim da je Zverev mnogo napredovao, pogotovo na mentalnom planu. Pobeda nad Novakom u Tokiju bila je veliki trenutak za njega. Prošle godine je bio blizu titule na US openu, mada u razlićitim uslovima. Pobedio je Novaka u važnom meču, ali ne na grend slemu, i to je upitnik. Osim njega, tu su Medvedev i Stefanos Cicipas, koji je bio u poziciji da uzme svoj prvi slem, ali je onda pao. Novak ima psihičku prednost nad svima njima, ali jaz se smanjuje“, dodaje Enan.

Novak će svoj put u tenisku besmrtnost započeti u noći između srede i četvrtka protiv mladog Danca Runea, ne pre 1 čas po našem vremenu.

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri