NOVAK ĐOKOVIĆ PRIVODI KRAJU PRIPREME ZA JU-ES OPEN: "Moje fantastično leto"

V. P.

27. 08. 2021. u 20:30

POČELO je odbrojavanje do istorijskog pohoda Novaka Đokovića na kalendarski slem, dostignuće kome su teniski fanovi poslednji put svedočili davne 1969. Tada je Rod Lejver osvojio sva četiri najveća turnira i postavio rebus koji čeka rešenje pune 52 godine.

НОВАК ЂОКОВИЋ ПРИВОДИ КРАЈУ ПРИПРЕМЕ ЗА ЈУ-ЕС ОПЕН: Моје фантастично лето

FOTO: AP/Tanjug

Od 30. avgusta, kada teniseri ulaze u arene JU-Es opena, Novak će pred sobom imati dvostruki cilj - prvi kalendarski slem u otvorenoj eri i rekord u broju osvojenih grend slemova (21). Na jednom od poslednjih treninga sparing partner mu je bio kanadski teniser Denis Šapovalov.

- Obojica smo dobro servirali. Mislimo da su tereni prilično brzi, čak i brži nego prošle godine, pa ako imate dobar servis... - rekao je Novak za ESPN.

Govorio je i o svojoj formi u 2021, u kojoj je dizao pehare na prva tri grend slema - Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Nažalost, nije uspeo u nameri da osvajanjem zlatne olimpijske medalje pripremi teren za juriš u Njujorku na takozvani zlatni slem.

- Bilo je fantastično leto, koje me je koštalo mnogo, ali ne mogu da se žalim. Imao sam verovatno najbolju grend slem sezonu u karijeri, pa se nadam da ću tako nastaviti - dodao je Đoković, koga u prvom kolu Ju-Es opena čeka duel sa kvalifikantom.

Potom su mu potencijalni rivali Jan Lenard Štruf, David Gofan ili Kei Nišikori, u osmini finala Tejlor Fric. U četvrtfinalu bi mogao da ga sačeka Mateo Beretini, u polufinalu Aleksandar Zverev, a u finalu Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!