BIVŠA BELGIJSKA TENISERKA GOVORILA O JU-ES OPENU: Novak zna da mu Rafa i Rodžer ne bi bili najveći rivali u NJujorku

Novosti online

20. 08. 2021. u 18:48

LEGENDARNA belgijska teniserka Žistin Enan istakla je da nije iznenađenja odlukom Rafaela Nadala da završi sezonu, ali isto tako smatra da to neće uticati na Novaka Đokovića pred Ju-Es open.

БИВША БЕЛГИЈСКА ТЕНИСЕРКА ГОВОРИЛА О ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Новак зна да му Рафа и Роџер не би били највећи ривали у Њујорку

FOTO: Tanjug

Španac je danas saopštio odluku da zbog povrede stopala neće igrati do kraja sezone. To znači da ga neće biti ni na poslednjem grend slemu.

- Nije to veliko iznenađenje, jer smo znali da može da se dogodi. Već posle Rolan Garosa bilo je jasno da fizički nije najspremniji. Ovo sada povlači mnogo pitanja o njegovoj budućnosti. Ovi momci su sve stariji. Možemo videti i šta se sa Rodžerom dešava, postaje sve teže vratiti se. Takođe, nova generacija je sve bolja i Rafa mora da bude u najboljoj formi ako želi da se takmiči. Kada dolazi na grend slemove, on dolazi da bi ih osvajao, a trenutno nije u stanju da to uradi - rekla je Enan.

U Njujorku neće biti ni Dominika Tima, prošlogodišnjeg šampiona, ali ni Rodžera Federera. Đoković je svakako glavni favorit (osvojio prethodna tri grend slema), račune mogu da mu pomrse najviše Danil Medvedev i Aleksandar Zverev koji je srpskog asa pobedio na OI u Tokiju.

- Novak je svestan da mu Rodžer i Rafa ne bi ni bili najveći rivali. U ovom slučaju, Rafi bi bilo teško da dostigne vrhunsku formu i bude prepreka Novaku, koji ima mnogo samopouzdanja, uprkos porazu na Olimpijskim igrama. Mislim da ovo ne menja mnogo toga za Đokovića, jer on zna da će morati da pobedi druge dobre igrače i da mora da ostane koncentrisan na sebe - zaključila je osvajačica sedam grend slem titula.

Podsetimo, Ju-Es open počinje 30. avgusta i traje do 12. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave