PUTEM ŠAMPIONA: Novak Đoković za buduće teniske asove

Novosti online

25. 07. 2021. u 09:19

FONDACIJA "Novak Đoković" donirala je vodećim klubovima u Srbiji teniske loptice za njihove najmlađe članove i organizovala im javni čas tenisa na terenima "Teniskog centra Novak".

ПУТЕМ ШАМПИОНА: Новак Ђоковић за будуће тениске асове

FOTO: Tanjug

 Akcija je organozovana u okviru aktivnosti jedinstvenog programa fondacije – "Putem šampiona".

Dodela loptica klubovima u Srbiji, a plan je da akcija bude proširena u narednom periodu i na region, zaokružuje kampanju koja ima za cilj da inspiriše buduće šampione da se bore za svoje snove i da kroz igru istraju u svojim ciljevima – i zbliži decu sa ovih prostora kroz sport i zdrav način života.

Važnost bavljenja sportom jedan je od ključnih motiva misije Novaka Đokovića i fondacije – kao podsticaj mladim ljudima da veruju u sebe i aktivno se priklone vrednostima koje slave trud, rad, kreativnost, zajedništvo, saradnju, fer-plej i toleranciju.

- Presrećni smo i ponosni što smo ispred Fondacije 'Novak Đoković' i programa 'Putem šampiona' uručili donaciju dečijih teniskih loptica za teniske klubove u Srbiji koji aktivno rade na omasovljenju tenisa i koji su svojim kvalitetnim radom sa najmlađim kategorijama potvrdili da se nalaze na jedinom pravom putu šampiona koji kroz igru vodi do uspeha. Proširenje projekta donacije i na renomirane klubove iz regiona izražava i Novakova lična iskustva i uverenja da sport povezuje ljude, briše prepreke i granice – i neraskidivo ih zbližava u jedan pobednički tim na svim svetskim meridijanima, bilo da se oni nalaze u našem delu sveta ili – kao Novak trenutno – u Tokiju - istakla je Ana Jovanović, menadžerka i autorka projekta "Putem šampiona" i bivša reprezentativka naše zemlje u tenisu.

Javni čas tenisa okupio je preko 30 dece uzrasta od 6 do 12 godina, nastajućih asova njima omiljenog sporta, koja su uživala u prikazivanju svojih teniskih vrlina, sticanju novih znanja od renomiranih trenera "Teniskog centra Novak" – i poslala poruku ljubavi i podrške najboljem igraču sveta – u zahvalnost aktuelnom šampionu od budućih šampiona.

Program "Putem šampiona" Fondacije "Novak Đoković", uspešno predstavljen u čast Međunarodnog dana sporta ove godine – jedinstven je po tome što pruža važnu podršku roditeljima budućih sportista u vidu edukativnog programa i šire pomoći u njihovom osnaživanju u ovoj posebno zahtevnoj ulozi.

Prepoznat i podržan od strane sve većeg broja eminentnih stručnjaka iz oblasti sporta, sportske psihologije i zdravlja – ovaj projekat će nastaviti da na ovaj i druge načine unapređuje razvoj ekosistema bavljenja sportom od najmlađeg uzrasta, i da važan podstrek roditeljima u praćenju prvih sportskih koraka kroz igru, na putu sreće, ispunjenosti i uspeha svojih mališana.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve