ĐOKOVIĆ JE KRALJ TENISKOG SVETA: Ove brojke to dokazuju!

Novosti online

20. 07. 2021. u 18:57

DOSTA se govori u proteklim godinama o najboljem teniseru svih vremena. Još jedan podatak potvrđuje da je to upravo srpski teniser.

ЂОКОВИЋ ЈЕ КРАЉ ТЕНИСКОГ СВЕТА: Ове бројке то доказују!

FOTO: Tviter/Atp tur

Novaku Đokoviću spočitavano je što ima manje Grend slem titula od svojih rivala. Srbin je sustigao Rodžera Federera i Rafaela Nadala, sada sva trojica imaju po 20 osvojenih slemova. 

Za razliku od Federera čija se svetla teniske pozornice polako gase, Nadala koji još uvek pokušava da pruži otpor, Novak Đoković igra u sjajnoj formi. Ne samo to, nego se čini da ne namerava skoro da stane. 

Zanimljiv je i podatak da je samo tri Grend slema Novak osvojio pobedivši igrače koji su bili van top četiri. Nadal je slavio u pet takvih situacija, dok je Rodžer Federer 12 puta podigao trofej protiv igrača van top četiri na ATP listi. 

OSVOJENI GREND SLEMOVI BEZ SUDARA SA IGRAČIMA „VELIKE ČETVORKE“

Đoković: 3/20 (15%)

Nadal: 5/20 (25%)

Federer: 12/20 (60%)

Još jedan podatak govori u prilog tome da Novak zaista jeste bolji od svojih rivala. Prosečan renking u grend slem finalima koja su osvojili rivali ide u prilog Đokoviću.

Iz priložene statistike jasno je da je Novak Đoković imao daleko najteži posao da dođe do svojih 20 trofeja, dok je Rodžeru Federeru to bilo najlakše. 

PROTIVNICI U FINALIMA GREND SLEMOVA KOJE SU OSVOJILI:

RODžER FEDERER

Prosečan ranking: 14,9

RAFAEL NADAL 

Prosečan ranking: 6,55

NOVAK ĐOKOVIĆ 

Prosečan ranking: 5,4

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)