NOVAK JE ZA, RODŽER PROTIV: Cicipas izneo predlog koji bi zauvek promenio tenis!

Novosti online

18. 07. 2021. u 18:26

ZA razliku od drugih sportova tenis je jedini sport u kome se oslanjate isključivo na sebe. Kada imate loš dan nema trenera koji vas može pogurati.

НОВАК ЈЕ ЗА, РОЏЕР ПРОТИВ: Циципас изнео предлог који би заувек променио тенис!

Foto: AP

Nakon poraza od Filipa Krajinovića Stefanos Cicipas izneo je predlog koji bi mogao da promeni tenis, a izaziva dosta polemika. 

- Na svakom poenu bi 'koučing' trebalo da bude dozvoljen u tenisu. Ovaj sport to mora da prihvati. Verovatno smo jedini globalni sport koji ne koristi pomoć trenera tokom igre. Dozvolite to! Vreme je da ovaj sport napravi korak napred. Tenis mora da se modernizuje, što je teško, jer je pun tradicionalista koji donose prevagu. Zbog čega to samo u tenisu nije dozvoljeno, a jeste u svim drugim sportovima, upitao je Stefanos.

Ističe da na ovaj ili onaj način pomoć trenera koriste mnogi. 

- To je istina, treneri pomažu teniserima na terenu, uprkos pravilima. Ponekad se igrači zbog toga kažnjavaju, ali u većini slučajeva nema kazne, ističe Cicipas.

Nije ovo prvi put da se govori o aktivnom učestvovanju trenera u teniskim mečevima. Pominjano je to pre četiri godine, kada su Novak i Rodžer imali različitav stav. 

- Rekao bih da je to super ideja. Možda bi bilo dobro da treneri i igrači imaju slušalice na ušima i da tako komuniciraju. Ideju bi prihvatile verovatno i mnoge kompanije koje bi uložile u tenis kako bi se koristile njihove slušalice. Doduše, rekli su da bi publika putem TV ekrana mogla da čuje o čemu se priča, tako da mora da postoji i mala opreznost oko toga, tada je pričao Đoković.

Rodžer Federer uputio je suprotnu poruku.  

- Nisam za to. Lepa stvar u tenisu je što ste na neki način sami na terenu i morate da se snađete. Uz to, nemaju svi igrači dovoljno novca da angažuju trenere, tako da nisam siguran ni da bi sa te strane bilo korisno. Trenutno se koriste razni znakovi rukama i signali koje nije teško razumeti. Ako do toga i dođe, nadam se da će biti kada se penzionišem, poručio je tada Rodžer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!