BRITANCI KONAČNO PRIZNALI: Đoković je od sada kralj šljake

Novosti online

16. 06. 2021. u 11:05

NOVAK Đoković je u nedelju osvojio Rolan Garos, a odjeci tog trijumfa se i dalje čuju.

БРИТАНЦИ КОНАЧНО ПРИЗНАЛИ: Ђоковић је од сада краљ шљаке

FOTO: AP/Tanjug

Srpski as je posle sepktakularnog preokreta i pobede od 3:2 nad Stefanosom Cicipasom došao do 19. grend slem titule i približio se Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na samo jednu zaostatka.

Sve je više onih koji uviđaju da je najbolji teniser sveta na odličnom putu da prestinge velike rivale po broju najvećih trofeja.

- Kada se slegla prašina Rolan Garosa na stadionu "Filip Šatrije", tragovi na majici Stefanosa Cicipasa bili su takvi da ste mogli da se zakunete da se finale Frenč opena igralo na Marsu. Svakako, tenis koji je viđen u nedeljnom finalu bio je na momente van ovog sveta, a napori Cicipasa i šampiona Novaka Đokovića, nadljudski - tim rečima počinje komentar u listu "Independent".

I kolumnista ovog lista, Aleks Patl, smatra da je pobeda Novaka u polufinalu nad Rafaelom Nadalom, bila nešto posebno. To je jedan od najboljih teniskih mečeva ikada.

- Taj polufinalni meč, u kom je Nadal tek treći put poražen na Rolan Garosu (od toga mu je Đoković naneo dva), bio je jedan od najsjajnijih teniskih mečeva ikad odigranih, prikazujući nekoliko najimpresivnijih setova ikad odigranih.

Na kraju se ističe da bi ovaj trijumf Đokovića mogao da ima istorijski značaj.

- Posle jednog istorijskog trijumfa, Novak je ostvario i drugi. Ova, 19. grend slem titula približava ga na samo jednu od Federera i Nadala na vrhu večne liste. Ono što bi moglo da bude najvažnije je da je Srbin dao dokaz da Nadal ne može više da se osloni na dominaciju na Rolan Garosu, kako bi bio ispred svojih rivala. Šljaka je sada Đokovićeva podloga. Možda je Mars sledeći - zaključuje se u tekstu britanskog lista.

Đoković se sada okrenuo pripremama za Vilmbldon, turnir koji je osvajao poslednja dva puta.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni