CICIPASU PRIPALA DRAMA Posle tri sata i 36 minuta igre, rešen uzbudljiv duel

Goran ČVOROVIĆ

12. 06. 2021. u 08:30

GRK Stefanos Cicipas (5) bio je juče bolji od Nemca Aleksandra Zvereva (6) u prvom polufinalu Rolan Garosa posle tri sata i 36 minuta igre, rezultatom 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, i u nedelju će, u velikom finalu, izaći na megdan pobedniku polufinala koje se sinoć igralo između Novaka Đokovića (1) i Rafaela Nadala (3).

ЦИЦИПАСУ ПРИПАЛА ДРАМА После три сата и 36 минута игре, решен узбудљив дуел

FOTO: AP

Vodila se juče po podne pod upeklom pariskom zvezdom velika borba s mnogo preokreta na "Šatrijeu" dobro popunjenih tribina za trenutne zdravstvene uslove. Prvi set, odmah na početku, odvojio je Cicipas, poveo sa 3:0, i tu razliku zadržao do kraja seta, iako su obojica imala priliku da rezultat povedu u drugom pravcu.

U drugom setu, prvi je servirao Nemac, i poveo. Sad je on oduzeo servis-gem Grku. Ponovo je bilo egal na servis Zvereva, ljutio se Cicipas sam na sebe zbog neuspelih riterna, a onda je nemački teniser, uz pomoć neca, poveo sa 3:0. Tu se podudarnost suprotnog smera s prvim setom završila. Cicipas je vratio izgubljen servis, lepi potezi viđeni su u šestom gemu na mreži, opet tesno, i Grk je izjednačio, a onda, u naletu, uzeo sledeći servis Zvereva i poveo. Žurio je Zverev da stigne razliku i pravio neke ishitrene greške. Još jedan brejk, Cicipas je iskoristio drugu set-loptu, nanizao šest gemova zaredom i stavio tačku na set.

Posle sat i 20 minuta, Zverev je već tražio način kako da ostane u meču. I, našao ga je. Rasterećeni Cicipas poveo je i u trećem setu, ali je Zverev uspeo da održi priključak i zatim oduzme servis Grku. Mogao je Cicipas da ga stigne sredinom seta, ali nije iskoristio brejk-loptu. Bunio se zatim dugo Zverev za jedan poen koji je pripao Cicipasu posle pogrešno dosuđenog auta, a onda odservirao za set.

Ohrabren, odmah je u četvrtom setu startovao brejkom, i tu prednost čuvao do kraja. Sjajna razmena u desetom gemu, lob, ubitačan servis, i otišlo se u peti set.

Imao je Nemac tri bezuspešne prilike da oduzme servis Grku odmah na startu. Što nije uradio Zverev, jeste Cicipas. Iskoristio je brejk-loptu za 3:1, nadovezao svoj servis-gem, a onda nije iskoristio četiri meč-lopte na servis Zvereva. Petu, asom, na svoj servis, jeste. Meč je trajao tri sata i 36 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju