NOVOSTI NA ROLAN GAROSU: Foto-reportaža sa prvog dana kvalifikacija

G. ČVOROVIĆ

24. 05. 2021. u 18:46

RED kiše, red sunca, oluja pa zatišje, kišobrani koji se savijaju pod vetrom, pa sunčane naočari. Tako je izgledao prvi dan kvalifikacija na ovogodišnjem Rolan Garosu.

НОВОСТИ НА РОЛАН ГАРОСУ: Фото-репортажа са првог дана квалификација

G. Čvorović

Mečevi prvog kola kvalifikacija u ponedeljak su neprestano prekidani zbog lošeg vremena, posle koga bi opet nastupali osunčani intervali.

"Novosti" imaju retku privilegiju da izveštavaju direktno s ovog turnira, u trenutku kada je broj svetskih izveštača na pariskom grend slemu značajno smanjen, usled pandemije korona virusa.

Kompleks terena je doživeo dodatnu metamorfozu i, osim preostalih sintih prepravki, radovi su, posle dugog niza godina, konačno završeni. Sve se, polako, doteruje za glavni žreb koji počinje 30. maja i traje do 13. juna.

Sanitarne mere su rigorozne. Bez testa uopšte ne može da se uđe na kompleks. Maske su obavezne i na otvorenom. Trenutno su prisutni samo igrači, zaposleni i izveštači.

Publika će, u znatno smanjenom broju, moći da uđe tek tokom glavnom turnira, po hiljadu ljudi u zonama oko najvećih stadiona, dok će od 9. juna, kada u Francususkoj nastupa druga faza popuštanja mera, moći da prisustvuje i celih 5.000. Ali, samo do 21 sat uveče, kada, ovde, i dalje nastupa policijski čas. Posle tog vremena, pod reflektorima, ostaće samo igrači i sudije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)