ATANASIJEVIĆ ZA NOVOSTI: PAKLEN PUT DO MEDALJE Trofej će osvojiti ekipa koja se najbolje prilagodi uslovima u balonu

S. Krstović

23. 05. 2021. u 10:01

SAMO da počne. Odbojkaši su se uželeli velikih utakmica i s nestrpljenjem iščekuju 28. maj, kada u "balonu" u Riminiju protiv Slovenije startuju u Ligi nacija.

АТАНАСИЈЕВИЋ ЗА НОВОСТИ: ПАКЛЕН ПУТ ДО МЕДАЉЕ Трофеј ће освојити екипа која се најбоље прилагоди условима у балону

FOTO: N. Paraušić

Svesni su da će turnir biti naporan, neizvestan, ali veruju da mogu da prebrode sve teškoće. Jedna od uzdanica evropskih prvaka Aleksandar Atanasijević, podvlači da će "orlovi" dati sve od sebe da se domognu pobedničkog postolja.

- Sigurno je da će biti atipično takmičenje s obzirom na to da će se za 30 dana odigrati najmanje 15 utakmica, što se nikad nije dogodilo. Ritam će biti prejak i još niko ne razume način na koji ćemo biti obavezni da se pridržavamo mera. Zato mislim da će pored odbojkaškog znanja presudno biti i ko se bolje adaptira na nove okolnosti. Neće biti nimalo lako biti zatvoren mesec dana. Ali, kako drugima, tako i nama. Mislim da smo spremni za izazov - ističe za "Novosti" Atanasijević.

Od januarskih kvalifikacija 2020. za Olimpijske igre u Tokiju "orlovi" nisu odigrali nijedan zvaničan meč.

- Tačno je da dugo nismo imali utakmice, ali ni druge ekipe zbog korone nisu često igrale. Zato jedva čekamo da igramo zajedno, da izađemo na teren i da pokušamo da budemo što bolji. Imali smo i dovoljno vremena da se pripremimo, tako da spremni dočekujemo Ligu nacija - naglašava Atanasijević.

Turnir u Riminiju je veoma važan "orlovima".

- Izuzetno nam je bitna Liga nacija. Kasnije nas očekuje EP, koje je epicentar ovog leta. U Rimini skoro sve selekcije dolaze u najjačem sastavu, što samo govori o kvalitetu takmičenja. Liga je malo jača od SP, tako da mislim daće se onaj ko se bude bolje snašao i bude u formi boriti za medalju - smatra Atanasijević.

Popularni Bata proteklu sezonu pamtiće po nezaboravnom oproštaju od Peruđe, kluba koji ga smatra svojom legendom...

- Nikad nisam razmišljao o tome da budem legenda, jedino sam želeo da budem što bolji, da dam sve za sebe u klub. Osam godina sam bio u istom klubu, što je retkost u sportu, i moju odanost navijači su prepoznali. Imao sam neki poseban odnos, zaista sam uživao u svakom meču i nisu izlizane reči da sam do poslednjeg dana živeo svoj san u Peruđi. Dugujem veliku zahvalnost ljudima iz kluba i navijačima - kaže Atanasijević.

Ipak, u poslednjoj sezoni nije se naigrao, više je presedeo na klupi zbog problema sa trenerom Hejnenom, koji je u finišu sezone dobio i otkaz.

- Do decembra sam imao problem sa kolenom, tako da nisam mogao da budem na terenu. U tom trenutku ekipa je beležila odlične rezultate, osvojila Superkup, bila prva na tabeli i nije bilo razloga za ljutnju. Ja sam pokušavao da dam sve od sebe na treningu i da taj malo slabiji odnos koji sam imao sa trenerom nadoknadim jačim radom. Nikad nisam bio u toj situaciji, i na to gledam kao na životnu školu, iskustvo koje se, nadam se, neće više desiti. Ali na Peruđu nikad nisam gledao kao na klub gde odlazim da bih zaradio, nego sam uvek išao da pokušam da pomognem ekipi da se bori za trofej. Ako je moja uloga bila da pomognem van terena, bio sam spreman i na to - podvlači Atanasijević.

Mada mu je ugovor važio još godinu dana, tražio je da ga Italijani puste kako bi se posle osam godina vratio u Belhatov, u koji je došao 2011. iz Partizana.

- Belhatov mi je dao mogućnost da se promovišem na međunarodnoj sceni. U to vreme su bili jedan od najjačih evropskih klubova, igrali smo i finale Lige šampiona prve godine. Međutim, poslednje tri godine, bez obzira na jaku ekipu, ne bori se za trofeje. Želeo sam da se vratim jednog dana i osvojim titulu koja mi nedostaje sa tim klubom, a na neki način sam osećao da ima nedovršena posla u Poljskoj. Sada opet mogu da se okušam u Poljskoj, u kojoj klupska odbojka mnogo raste. Uostalom, ima i evropskog prvaka Zaksu, tako da će biti žestoka borba za trofeje - ističe Atanasijević.

 

ČAST RADITI SA KOVAČEM

- JEDAN od uslova bio je da zajedno sa selektorom Srbije Slobodanom Kovačem dođem u Belhatov. Način na koji Boba radi svima je poznat, mnogo se radi i dosta se trenira. Profesionalnom sportisti je najvažniji da zna da će od prvog do poslednjeg minuta biti maksimalno angažovan na svakom treningu. Meni je velika čast što ću raditi sa Kovačem - kaže Atanasijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024