STJEPANOVIĆ PRED EP U PLIVANJU: Štafeta je najvažnija

S. KRSTOVIĆ

16. 05. 2021. u 22:52

VELIMIR Stjepanović je i ove godine jedan od naših najvećih aduta na EP u plivanju. Nekadašnji dvostruki prvak Evrope pokušaće sutra u Budimpešti da sa štafetom 4h100 m slobodno ostvari što bolji rezultat, koji bi garantovao učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

СТЈЕПАНОВИЋ ПРЕД ЕП У ПЛИВАЊУ: Штафета је најважнија

FOTO: M. Vukadinović

Popularni Velja je još ranije, kao i Anja Crevar, Čaba Silađi i Vuk Čelić, ostvario A normu. Inače, kvalifikacije su od 10, a finala od 18 časova.

- Dobro sam radio i uveren sam da ću, kao i uvek, dati sve od sebe. U ovom trenutku najvažnija je štafeta 4h100 m slobodno i nadamo se da ćemo popraviti naše vreme (3.15,72) i skočiti sa 16. pozicije u svetu. Važna nam je i štafeta 4h200 m slobodno. Plivaću i 100 i 200 m slobodno i ako izborim finale sve je moguće - priča Stjepanović.

NAVIKAO SE NA "BALON"

PROTOKOL zbog pandemije kovida 19 je veoma rigorozan. Stjepanović je prošle godine osetio "balon" u Budimpešti.

- Nekako sam se navikao. Neće nam biti problem da se prilagodimo. Jednostavno moramo da poštujemo pravila i da budemo odgovorni - ističe Stjepanović.

Prvi put na ovom šampionatu Srbija će imati i mešovitu, muško-žensku štafetu na 4h100 m i 4h200 m slobodno. Sigurne članice su veoma talentovane juniorke Nina Stanisavljević i Tanja Popović.

- Ovde u Budimpšeti odlučiće se ko će plivati sa njima. Zasad, na osnovu vremena, tu smo Barna i ja. U svakom slučaju za njih dve biće to veoma dragoceno iskustvo - smatra Stjepanović.

SRBI DANAS

400 m mešovito - Anja Crevar

50 m slobodno - Nina Stanisavljević i Tanja Popović
100 m prsno - Čaba Silađi
4h100 m slobodno - muškarci
- Kvalifikacije su od 10,
a finala od 18 časova.

Trofejni plivač podvlači da niko u reprezentaciji ne oseća pritisak osvajanja medalja. Uostalom, EP u Budimpešti je pravi test za Olimpijske igre u Tokiju.

- Najvažnije nam je da isplivamo svoja najbolja vremena, da na pravi način najavimo Tokio. A ako se umešamo u borbu za medalje, tim bolje. Šampionat će nam pomoći da vidimo i gde smo u odnosu na ostale, a pratićemo i državna prvenstva SAD i Australije. Sada se dosta brzo pliva, ni pandemija virusa korona nije omela napredak svih plivača. Jasno nam je i da je EP veoma jako takmičenje, zbog žestoke konkurencije - podvlači Stjepanović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu