DOBRE VESTI: Dvosedi Srbije u kajaku u finalu Evropskih kvalifikacija za OI

Novosti online

12. 05. 2021. u 20:05

DVE posade dvoseda Srbije izborile su danas plasman u finale na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

ДОБРЕ ВЕСТИ: Двоседи Србије у кајаку у финалу Европских квалификација за ОИ

FOTO: Kajakaški savez Srbije

Posada muškog dvoseda na 1000 metara, Ervin Holpert i Mihailo Subotić plasirala se u finale Evropskih kvalifikacija. Ervin i Mihailo mesto u borbi za olimpijsku kvotu izborili su zauzimanjem drugog mesta u svojoj kvalifikacionoj trci, pošto su deonicu izveslali za 3 minuta 18 sekundi i 18 stotinki.

Finale K2-1000 veslaće se sutra od 18 sati i 55 minuta.

Mesto u finalu izborile su i Marija Dostanić i Kristina Bedeč koje su se takmičile u dvosedu na 500 metara. Marija i Kristina kroz cilj su prošle u vremenu 1:50.49, što je bilo dovoljno za 3. mesto u kvalifikacionoj grupi, ali daleko važnije, mesto u borbi za evropsku kvotu za Tokio.

Finale u konkrenciji K2-500 za dame vesla se sutra od 19.12 časova.

FOTO: Kajakaški savez Srbije

U konkurenciji dvoseda na Evropskim kvalifikacijama samo pobednici finalnih trka izboriće kvotu za ovogodišnje Olimpijske igre.

Prethodno je Bojan Zdelar izborio mesto u finalu jednoseda na 1000 metara. U konkurenciji K1-1000 na Evropskim kvalifikacijama kvote će izboriti dvojica prvoplasiraniih u finalu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega