VOJVODINA ZOVE ASISTENSTA SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Miroslav Tanjga se vraća na "Karađorđe"?

S.B.

12. 05. 2021. u 19:17

MIROSLAV Tanjga (56), fudbaler druge šampionske generacije Vojvodine, trenutno prvi asistent Siniši Mihajloviću na kormilu Bolonje, takođe je i prvi pik kluba sa "Karađorđa" za mesto šefa stručnog štaba, saznaju "Novosti".

ВОЈВОДИНА ЗОВЕ АСИСТЕНСТА СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Мирослав Тањга се враћа на Карађорђе?

FOTO: EPA

Njegove vrednosti su veoma dobro poznate Novosađanima, s obzirom na činjenicu da je bio u fotelji sportskog direktora kluba i jasno je zašto u njemu vide stratega za preuzimanje ekipe od Nenada Lalatovića.

Imao je uspešnu igračku karijeru u kojoj je za 16 godina nastupao za vinkovački Dinamo, sa Vojvodinom i Crvenom zvezdom osvojio titule šampiona Jugoslavije, a sa našim najtrofejnijim klubom i titulu prvaka sveta. Igrao je i za Fenerbahče, berlinsku Hertu i Majnc.    

U italijanskom fudbalu je već gotovo pet godina, prvi je pomoćnik Mihajloviću s kojim ga vezuje dugogodišnje prijateljstvo i petostruko kumstvo. Radio je kao skaut dve godine u Majncu a zatim isti posao za Milan, Torino i reprezentaciju Srbije.

Ugovor sa Bolonjom, koju je vodio tokom Mihajlovićevog odsustva, na snazi je još dve godine, a jednako tako aktuelan je i moguć prelazak u Juventus. Pitanje je da li će pored svih tih izazova i motiva u Kalču, kao i ugovore koji ga obavezuju, Tanjga prelomiti, spakovati kofere i vratiti se u Novi Sad. Očigledno da uprava Novosađana igra na notu emocija, s obzirom na to da je poznata Tanjgina privrženost Vojvodini.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)