BREGAR ŽELI JOŠ BOLJU SRBIJU: Drugo poluvreme protiv Slovačke kao recept

Novosti online

22. 04. 2021. u 22:22

UROŠ Bregar je čvrsto na zemlji. Slovenački stručnjak je srećan što je rukometašice Srbije odveo na SP od 1. do 19. decembra u Španiji. Ali, svestan je i da ga očekuje mnogo rada da bi došao do željene igre i borbe za visok plasman na velikim takmičenjima. Hrabri ga što reprezentacija ima dobre temelje i mogućnosti za iskorak.

БРЕГАР ЖЕЛИ ЈОШ БОЉУ СРБИЈУ: Друго полувреме против Словачке као рецепт

FOTO: M. Vukadinović

- Želim da igramo malo brži rukomet, da promene u odbrani usavršimo kako bi bila još čvršća. Želim i da polako pronađem mlade, talentovane devojke koje bih bez žurbe uveo u rad i sistem kako bi reprezentacija napredovala iz dana u dan - priča, za "Novosti", selektor Srbije.

Bregar je za prvih sedam dana mogao da se uveri u mogućnosti devojaka, a tek ga očekuje prava analiza dvomeča u baražu sa Slovačkom, koju su naše oba puta pobedile - 26:19, 32:25.

- Devojke su baš želele dobro da odigraju,a oba meča su bila veoma slična, u obe utakmice smo u prvom poluvremenu promašili previše zicera, tako da je jedino pozitivno bilo što smo stvarali šanse. U revanšu na Banjici trebalo nam je deset minuta da odigramo na pravom nivou, kako bismo napravili razliku od šest, sedam golova. Tih deset minuta je nešto što ću tražiti da se pretvore u svih 60. Znam da je to teško, ali želeo bih da bude što manje padova.

Priznaje Bregar da su ga devojke malo i naljutile igrom u prvom poluvremenu.

- Mislim da smo igrali dobar rukomet, stvarali šanse, a nismo postizali golove koje smo moramo. Opet, imali smo pod kontrolom svih 120 minuta. Moglo je da bude i ubedljivije, ali na kraju krajeva cilj je ostvaren, tako da moramo da budemo zadovoljni ostvarenim do sada - podvlači Bregar.

Strateg Krima naglašava da selekcija ima dobre preduslove za napredak.

- Nisam ja prvi koji ih uči rukometu. Moram da kažem da su neke stvari koje su radile sa prethodnim selektorom Ljubom Obradovićem bile dobre, tako da ću ja samo da nastavim uz želju da sve dignem na viši nivo.

HOĆU I JA ZLATO

NA opasku da je rekao da mu je cilj plasman među osam na velikim takmičenjima, Bregar uzvraća:

FOTO: M. Vukadinović


- Svaki trener hoće da osvoji zlato, što je normalno ako se baviš sportom. Želim i ja da budem najbolji na svetu. Ali, uvek idem korak po korak, s namerom da uvek podignemo sve na viši nivo. Želeo bih da na svakom takmičenju budemo među osam, da nam se ukaže šansa da izborimo polufinale i borimo se za medalju.

Do SP Bregar će imati priliku da nekoliko puta okupi reprezentaciju, tako da se nada da će devojke polako usvojiti njegov sistem rada.

- Najbitnije mi je da mi se odazovu sve igračice koje pozovem i da budu zdrave. U junu ćemo starije igračice testirati, a sa mlađima i raditi. Kondicioni trener Jovan Novaković će na osnovu testova napraviti program za svaku devojku. Želim da i fizičke pripreme shvate ozbiljno, da i taj deo podignemo na viši nivo - naglašava Bregar.

BRANKA SAVETUJE GOLMANE

NA tajm-autima trener golmana Branka Jovanović posebno je savetovala Jovanu Risović i Katarinu Tomašević.

- Branka sa njima radi analizu, priprema ih za utakmice. To je njen zadatak i saradnja sa njom je na visokom nivou - podvlači Bregar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju