RIZNICA SVE BOGATIJA: Naši legendarni sportisti ustupili medalje virtuelnom olimpijskom muzeju

V. N.

09. 04. 2021. u 16:36

OKS je na svoj rođendan, 23. februara, pokrenuo svoj virtuelni olimpijski muzej, koji je dostupan široj javnosti, koja može da se upozna sa istorijom pokreta, kao i sa učešćem naših sportista na Olimpijskim i Mediteranskim igrama.

РИЗНИЦА СВЕ БОГАТИЈА: Наши легендарни спортисти уступили медаље виртуелном олимпијском музеју

Foto: OKS

Zajedno sa kompanijom "DDOR osiguranje", koja je podržala projekat, juče su se u Novom Sadu okupili legendarni olimpijci koji su ustupili svoje medalje kako bi bile digitalizovane i dostupne svim posetiocima veb-platforme olimpijskimuzej.rs.

Na jednom mestu su bili Aranka Binder, bronzana na Igrama 1992. u Barseloni, Zoran Pančić, osvajač srebra u Moskvi 1980. i bronze u Los Anđelesu 1984, Momir Rnić, zlatni u Los Anđelesu 1984. i bronzani u Seulu 1988, Slavko Obadov, treći u Montrealu 1976, Tadija Kačar, drugi u Montrealu 1976. i Andrija Gerić, bronzani u Atlanti 1996. i zlatni u Sidneju 2000.

- Smatramo da je više nego ikada potrebno da se podsetimo na olimpijske vrednosti, poštovanje, fer-plej i izuzetnost. Posebno smo želeli da približimo priče sa Olimpijskih igara mladima. Virtuelni olimpijski muzej je mesto na kojem će posetioci moći da vide medalje, kao i različite eksponate - istakla je Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti OKS.

Legendarni veslač Zoran Pančić je podvukao da sportisti žele da se ideja širi dalje i poželeo je puno uspeha i sreće u radu muzeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba